Lana Del Rey kondigt concerten op begraafplaats aan

Geschreven door op 23 september 2014 om 14:39
Lana Del Rey (cropped) - Foto: Harmony Gerber (Wikimedia, CC BY 2.0)

Lana Del Rey heeft zojuist aangekondigd dat ze twee concerten zal geven, met als locatie niets minder dan een begraafplaats. Dat meldt muziekblad Billboard.

Volgens het muziekblad geeft de Amerikaanse zangeres in oktober twee concerten op het Hollywood Forever Cemetery in Los Angeles. De begraafplaats is de laatste rustplaats van een groot aantal Hollywood-sterren, zoals  Charlie Chaplin jr., rockster Johnny Ramone en filmregisseur Tony Scott.Ze zou de plek juist uitgekozen hebben vanwege het grote aantal Hollywood-sterren dat er begraven ligt.

Lana Del Rey

Ultraviolence

Lana Del Rey’s shows vinden plaats op 17 en 17 oktober en staan in het teken van haar nieuwe album Ultraviolence. Het album kwam in vijftien landen binnen op de eerste plek en werd sinds de verschijning meer dan 1 miljoen keer verkocht.

Eerder moest Lana Del Rey nog enkele Europese optredens en promotie-activiteiten afzeggen vanwege medische redenen.

Tip: Lana Del Rey’s meest recente album, Ultraviolence, is ook verkrijgbaar bij bol.com.

 

Lana Del Rey

Lana Del Rey werd geboren als Elizabeth Woolridge Grant in Lake Placid, New York in 1985. De artiestennaam van de Amerikaanse singer-songwriter zou afkomstig zijn van de Hollywood-actrice Lana Turner en een model Ford-auto, de Del Rey. In het tijdschrift Humo meldt ze echter dat ze de namen gewoon prachtig vond klinken en dat het niks met bovenstaande associaties te maken heeft.

Haar debuutsingle, Video Games, bracht ze naar buiten via Youtube, die binnen een maand een miljoen hits opleverde. De teller van deze single op Youtube staat inmiddels op 68 miljoen views. Een van haar daaropvolgende boekingen in London in oktober van het jaar 2011, was binnen een half uur uitverkocht.

Bekijk hieronder Lana Del Rey’s eerste hit, Video Games.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Ruben Meijer

Ruben Meijer, Webredacteur bij www.artiestennieuws.nl
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Lana Del Rey Nieuws · Nieuws