Alt-J wint Britse Mercury Prize

Geschreven door op 2 november 2012 om 15:40
Alt J - Fotograaf Henry Laurish (Wikimedia Commons)

Indiepop band Alt-J heeft de prestigieuze Britse Mercury Prize gewonnen. De band wint de prijs vanwege hun debuutalbum ‘An Awesome Wave’.

Volgens de uitreikers van de prijs heeft het viertal een volledig eigenzinnig album gemaakt, daarom hebben ze gewonnen. De prijs bestaat onder andere uit een geldbedrag van omgerekend ongeveer €25000. De titel wordt jaarlijks uitgereikt aan de artiest met het beste Britse album van dat jaar. Andere genomineerden dit jaar waren onder meer Ben Howard, The Maccabeesen Plan B.

Alt-J maakt een vorm van folktronica die totaal onvoorspelbaar is. Ze gebruiken volledig verschillende samples, toetsen en andere muziek die wonderbaarlijk genoeg samenvalt tot een goed klinkend geheel.

Niet iedereen is positief over de band, zo heeft een Amerikaanse muzieksite laten weten dat ze de muziek iets teveel van het goede vonden, teveel instrumenten door elkaar.

Onlangs werd bekend dat Alt-J in 2013 een optreden geeft in Vredenburg Leidsche Rijn.

Alt-J – ‘Breezeblocks’

YouTube player
Overzicht van Alt-J Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Alt-J Nieuws · Nieuws