Foo Fighters gefrustreerd door toegangskaarten op naam

Geschreven door op 21 september 2017 om 17:39
Dave Grohl (Foo Fighters) - Foto Raph_PH (Flickr) (CC BY 2.0)

De Foo Fighters hebben middels een statement gereageerd op de chaos rond hun show in Londen. Op 19 september kregen honderden fans geen toegang tot The O2 Arena, waar de band speelde.

Chaos rond Foo Fighters show in Londen

Er is onlangs flink wat ophef ontstaan rond een show van de Foo Fighters. De Amerikaanse rockers stonden op 19 september in The O2 Arena in Londen, die volledig uitverkocht was. Toch kregen honderden fans geen toegang tot de zaal.

Strikte afspraken tussen de band en de concertorganisatie bepaalden dat fans een identiteitsbewijs met foto bij zich moesten hebben, met daarop de naam die op het ticket stond. Veel fans bleken hier echter niet van op de hoogte te zijn. Volgens het Britse NME claimen veel bezoekers dat hier van te voren niets over bericht was.

Na vele klachten besloot de organisatie later om fans zonder geldig identiteitsbewijs toch binnen te laten. Veel bezoekers waren op dit moment echter al teleurgesteld vertrokken.

Foo Fighters: “Frustrerend”

De Foo Fighters reageerden een dag later middels een statement op de ontstane chaos rond de show. De rockers laten weten dat zij het frustrerend vinden dat het niet is gelukt met de kaartcontrole.

Problemen in Nederland

Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat artiesten en organisatoren strikte regels bepalen omtrent de toegang tot hun shows. Dit heeft ook in Nederland al een aantal keren voor problemen gezorgd.

Best Kept Secret

In juni ontstond flinke verwarring bij Best Kept Secret. Het Nederlandse festival verkocht haar tickets op naam, maar besloot later een naamswijziging beleid te implementeren zodat bezoekers hun (tweedehands) gekochte tickets op eigen naam konden zetten. Op Facebook en Twitter regende het echter al snel klachten over het chaotische beleid.

Tickethouders konden tot dinsdag 13 juni 23:59 uur hun naamswijziging doorgeven. Omdat oorspronkelijke verkopers in sommige gevallen niet goed bereikbaar bleken, haalden velen de deadline van 13 juni niet, met veel geklaag en verwarring tot gevolg.

Metallica in Ziggo Dome

Onlangs ontstonden er ook lange rijen voor de Ziggo Dome bij een concert van Metallica. Door het strenge beleid aan de deur, gecombineerd met het uitgebreid fouilleren, duurde het erg lang voordat fans binnen waren. Hierdoor startte de show van de metallegendes een kwartier later. Ook hier waren veel fans niet blij met de strenge maatregelen.

Wat vind jij?

Het verkopen van tickets op naam blijkt dus nog niet altijd volgens plan te verlopen. Wat vind jij van het strenge beleid? Is het een goede zaak of wordt alles veel te moeilijk gemaakt? Laat het ons weten!

Bron: NME, AD

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Foo Fighters Nieuws · Nieuws