The Smiths gitarist komt met soloalbum

Geschreven door op 31 oktober 2012 om 17:52
Johnny Marr (The Smiths) - Credits: Flicker, Man Alive! (CC BY 2.0)

Johnny Marr, voormalig gitarist van de legendarische band The Smiths komt binnenkort met een soloalbum. 25 jaar na het einde van The Smiths maakt Carr bekend dat hij volgend jaar een eigen album uit zal brengen.

Johnny Marr was van 1982 tot 1987 lid en mede-oprichter van de Britse popgroep The Smiths. De band scoorde in Nederland hits als “Bigmouth Strikes Again”, “This Charming Man”, “How Soon Is Now” en “There Is A Light That Never Goes Out” maar brak nooit helemaal door. In Groot-Brittannië daarentegen wordt de band nog steeds als een van de beste Britse bands ooit gezien.

De band ging in 1987 uit elkaar na een ruzie tussen oprichters Morrissey en Johnny Marr. Nadat Marr lange tijd alleen bijdrages leverde aan bands als Pet Shop Boys, Modest Mouse, The The en Electronic, besloot hij dit jaar dat het tijd was om een andere kant op te gaan. Zo vertelde hij tegen muziekwebsite NME dat hij “geen zin meer had om in iemand zijn band te zitten”.

Tegen de site vertelde hij dat hij daarom in 2013 zijn eerste soloalbum zal uitbrengen, die ‘The Messenger’ gaat heten. In januari zal hij ter promotie van het album ook op tournee gaan.

Overigens hoeven fans van The Smiths niet te hopen op een reünie van de band. Een vertegenwoordiger van voormalig frontman Morrissey zei begin deze maand al dat “The Smiths nooit meer bij elkaar zullen komen” en ook Johnny Marr bevestigde dit: “Iedereen lijkt een reünie van The Smiths meer te willen dan ik zelf. Dat soort geruchten lijken een soort van sport te worden. Maar het gaat niet gebeuren.” 

The Smiths – There Is A Light That Never Goes Out

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

  • Pingback: Gitarist The Smiths maakt eerste soloalbum – NU.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
Artikel Categorieën:
Nieuws · The Smiths Nieuws