Eigendommen Michael Jackson verkopen goed

Geschreven door op 27 juni 2010 om 21:13
Michael Jackson (cropped) - Fotocredits: Casta03 - (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De handschoen die Michael Jackson tijdens zijn ‘Victory’-tour in 1984 droeg heeft tijdens een veiling 190 duizend dollar opgeleverd, zo’n 155 duizend euro.

Handschoen Michael Jackson geveild

De met Swarovski-kristallen belegde handschoen was een van de meer dan tweehonderd voorwerpen die in Planet Hollywood in Las Vegas werden geveild. Sommige voorwerpen, zoals de handschoen, brachten meer dan het tienvoudige van de geschatte waarde op. Volgens de organisator van de veiling zou de veiling, die zondag eindigt, met gemak meer dan een miljoen dollar op kunnen leveren.

Een paar instappers die ooit door Jackson op het podium waren gedragen werden geschat op een waarde tussen de twee- en drieduizend dollar. De schoenen werden uiteindelijk voor negentigduizend dollar verkocht. Het jasje dat de zanger droeg tijdens het interview met Barbara Walters ging voor 120 duizend dollar onder de hamer, terwijl de waarde tussen de zes- en achtduizend dollar was geschat.

Een van de laatst gezette handtekeningen van Jackson bracht 21 duizend dollar op. Daarnaast werden ook andere attributen geveild. Een Fender-gitaar van Jimi Hendrix ging weg voor 180 duizend dollar. De handgeschreven tekst van het lied ‘Purple Rain’ van Prince verkocht voor 66 duizend dollar.

Bron: Novum Nieuws

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Michael Jackson Nieuws · Nieuws