Persconferentie: “Verdachte Pinkpop-aanrijding meldt zich, motief onbekend”

Geschreven door op 18 juni 2018 om 12:34
Pinkpop terrein - Foto Maurice van Bruggen (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De bestuurder van het witte bestelbusje dat maandagochtend op vier bezoekers van Pinkpop in reed, heeft zich zelf bij de politie gemeld. Dat werd zojuist onthuld tijdens een speciale persconferentie. Over het motief is momenteel nog niets bekend.

Verdachte Pinkpop-aanrijding meldt zich, motief onbekend

De verdachte dader van de heftige aanrijding met vier Pinkpopgangers, waarbij een dode viel, heeft zich bij de politie gemeld. Dat werd zojuist onthuld tijdens een speciale persconferentie over het voorval. Over het motief van de dader, een 34-jarige man uit Heerlen die inmiddels in Amsterdam is aangehouden, is op dit moment nog niets bekend. Onderzoek is in volle gang.

34-jarige verdachte

Officier van justitie Daniële Weymar zei tijdens de persconferentie dat de 34-jarige verdachte zich zelf bij de politie heeft gemeld. De man wordt in de loop van de dag vanuit Amsterdam naar het zuiden gebracht en mag, gezien de ernst van de situatie, geen contact met de buitenwereld hebben.

Momenteel wordt er volop onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Zo worden er getuigen gehoord, wordt het voertuig onderzocht en vindt er onderzoek plaats op het plaats delict. Het motief van de verdachte moet uit verhoor naar voren komen. Zodra er meer bekend is volgt er direct een mededeling, aldus de officier van justitie.

Slachtoffers uit Limburg

Hans van de Heuvel van politie Limburg liet weten dat er inmiddels contact is geweest met de familie van de slachtoffers. Het dodelijke slachtoffer betreft een 35-jarige man uit Heerlen. De drie gewonden, een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen, liggen momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Pinkpop-baas Jan Smeets hevig geëmotioneerd

Tijdens de persconferentie liet een hevig geëmotioneerde Jan Smeets met trillende stem weten “onvoorstelbaar geschrokken” te zijn. De Pinkpop-baas zei dat het beleidsteam van het Landgraafse festival binnen zes minuten aanwezig was bij het plaats delict en dat het daar sindsdien bezig is.

Smeets noemt het vreselijk dat het festival, de “meest succesvolle editie” tot nu toe, zo abrupt eindigt en betuigt zijn medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden.

Bron: Persconferentie Pinkpop

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Festivals · Nieuws · Pinkpop Nieuws
Responsive Menu
Add more content here...