Alabama Shakes-zangeres Brittany Howard met soloshow langs Paradiso

Geschreven door op 25 juni 2019 om 17:27
Brittany Howard (Alabama Shakes) - Foto: Jørund Føreland Pedersen - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Brittany Howard, beter bekend als de zangeres van Alabama Shakes, komt naar Nederland! De Amerikaanse is in september 2019 te zien in Paradiso te Amsterdam.

Brittany Howard in Paradiso

Alabama Shakes-zangeres Brittany Howard gaat op tour! Ook Nederland staat op de planning. De artieste betreedt op maandag 2 september 2019 het podium van Paradiso. De show in de Amsterdamse poptempel maakt deel uit van Howard’s eerste solotour en staat in het teken van haar nog te verschijnen debuutplaat ‘Jaime’. Het is tevens het enige optreden dat de zangeres dit jaar in Nederland geeft.

Tickets

De kaartverkoop gaat van start op vrijdag 5 juli 2019 om 10:00 uur, via de website van Paradiso. Uitverkocht? Kijk dan eens hier.

‘Jaime’

Op vrijdag 20 december 2019 verschijnt ‘Jaime’, het debuutalbum van Brittany Howard. De zangeres staat bij het grote publiek bekend als de zangeres van de populaire bluesrockband Alabama Shakes, maar vond in 2019 de tijd om een soloplaat te maken.

De Amerikaanse heeft besloten het album te vernoemen naar haar zus Jaime, die als tiener overleed. Het is dan ook een bijzonder persoonlijk project geworden. “Ik heb dit album geschreven als een soort van therapie. In elk nummer confronteer ik iets in mij, of iets dat groter is dan ik. Dingen die moeilijk te veranderen zijn. Woorden en muziek brengen over wat ik zelf niet goed kan uitleggen aan mijn dierbaren, of een naam die ik moeilijk kan uitspreken: Jaime,” aldus de artieste.

De eerste single is hieronder alvast te beluisteren:

YouTube player

 

Bronnen: Paradiso, Twitter, Facebook: Alabama Shakes, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.