Treedt Madonna nog op tijdens het Eurovisiesongfestival?

Geschreven door op 13 mei 2019 om 15:52
Erger jij je ook zo aan die kapotgedraaide nummers op de radio? Dit overkomt zelfs de allergrootste artiesten. Zij kunnen hun eigen hits niet meer kunnen aanhoren. Dit is een lijst met artiesten die hun eigen hits haten., Madonna - Fotocredits: Pascal Mannaerts - Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Wekenlang gingen er geruchten rond over een mogelijk optreden van Madonna tijdens het Eurovisiesongfestival in 2019. De komst van de ster werd later bevestigd. Nu is het echter de vraag of dit optreden nog doorgaat…

Onduidelijkheid over show Madonna

Er is onduidelijkheid ontstaan over de performance van Madonna tijdens het Eurovisiesongfestival in 2019, de zangwedstrijd die dit jaar plaatsvindt in Israël. De komst van de zangeres leek waarschijnlijk doordat haar naam in het officiële mediahandboek vermeld stond. Daarbovenop werden de geruchten op maandag 8 april bevestigd door KAN, de staatsomroep van het gastland. De artieste zou definitief optreden. In het weekend van 11 op 12 mei 2019 verdween het handboek echter van internet. Vanaf maandag 13 mei 2019 is er weer een nieuwe versie te vinden, waarin Madonna niet meer voorkomt. Of dit betekent dat de popdiva niet meer van de partij is bij het muziekfestijn is onduidelijk.

Onderhandelingen

De wereldster wilde tijdens de finale van het Songfestival een nieuw nummer zingen, met als thema de Amerikaanse politiek. Dit werd door de organisatie van het muziekfeest in eerste instantie afgewezen. Later werd duidelijk dat de zangeres deze track alsnog ten gehore mocht brengen. Dit onder enkele voorwaarden. Zo zou de artieste ook een oudere hit moeten spelen. Als blijkt dat de Queen of Pop ondanks de onduidelijkheid toch optreedt, verdient ze maar liefst één miljoen dollar met haar performance. De show zal vergelijkbaar zijn met die van Justin Timberlake, die in 2016 te gast was tijdens de zangwedstrijd.

Bekijk dit optreden hier:

YouTube player

Eurovisiesongfestival 2019

In 2019 vindt het Eurovisiesongfestival plaats in Tel Aviv te Israël. De halve finales van het jaarlijkse evenement zijn te zien op dinsdag 14 en donderdag 16 mei 2019. De show van Madonna stond gepland voor de finale van de zangwedstrijd. Deze vindt plaats op zaterdag 18 mei 2019. Nederland wordt tijdens de aankomende editie vertegenwoordigd door Duncan Laurence, die met zijn song ‘Arcade’ in de tweede halve finale staat.

 

Bronnen: Eurovision Song Contest 2019 Media Handbook, KAN, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.