Woodstock festivalterrein uitgeroepen tot historisch erfgoed

Geschreven door op 8 juni 2017 om 13:31

Het festivalterrein van het legendarische Woodstock festival is uitgeroepen tot historisch erfgoed. Het terrein is toegevoegd aan het Amerikaanse ‘National Register of Historic Places’.

Woodstock festivalterrein historisch erfgoed

Het weiland waar in 1969 het iconische Woodstock festival werd gehouden is opgenomen in het Amerikaanse National Register of Historic Places. Daarmee is het terrein officieel historisch erfgoed geworden. Van 15 tot en met 18 augustus 1969 werd het nu legendarische festival gehouden op een weiland in het Amerikaanse plaatsje Bethel.

Woodstock

Tijdens het driedaagse evenement traden enkele van de allergrootste artiesten aller tijden op, waaronder Creedence Clearwater Revival, Janis Joplin, The Who en natuurlijk Jimi Hendrix.

Het festival is het ultieme symbool voor de hippiecultuur van de jaren zestig en wordt als mijlpaal gezien in de muziekgeschiedenis. Zo plaatste het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone het festival in haar lijst met ’50 Momenten die de geschiedenis van de rock-‘n-roll hebben veranderd’.

Noodtoestand

Waar in eerste instantie zo’n 200.000 man werd verwacht, bleek het uiteindelijke aantal bezoekers dichter bij de 500.000 te liggen! Hierdoor waren er te weinig voorzieningen op het festival en riep de Amerikaanse overheid de noodtoestand over het terrein uit. Drie mensen overleefden het festival niet.

Bron: NU

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Woodstock Nieuws