Oost Wanted brengt videoclip uit

Geschreven door op 29 september 2015 om 18:04
Oost Wanted - Fotocredits Zwolle2015 (Wikimedia Commons)

Oost Wanted, een driekoppige Zwolse rapgroep, heeft op donderdag 24 september een videoclip uitgebracht. De videoclip staat in het teken van de ‘Week tegen Eenzaamheid’.

Oost Wanted - Fotocredits Zwolle2015 (Wikimedia Commons)

Oost Wanted – Fotocredits Zwolle2015 (Wikimedia Commons)

Het is sinds donderdag 24 september de Week tegen Eenzaamheid. Dit is een initiatief waarin aandacht geschonken wordt aan ruim één miljoen Nederlanders die zich erg eenzaam voelen. Rapgroep Oost Wanted uit Zwolle bracht op hun eigen manier aandacht onder dit onderwerp: ze maakten er speciaal een videoclip voor.

De videoclip vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die uit elkaar gegroeid zijn. De tekst van het nummer gaat ook duidelijk over het stuklopen van een relatie. Dit past natuurlijk goed in het thema van de Week tegen Eenzaamheid.

Eenzame jongeren

De rapgroep probeert naar eigen zeggen aandacht te brengen onder jongeren die zich alleen voelen. Ze zien steeds meer jongeren die zich eenzaam voelen en waarbij de naaste omgeving dit niet altijd erkend. Het gebrek aan die erkenning kan volgens de groep leiden tot frustratie en soms zelfs tot psychische klachten. Het doel van de clip was om een video te maken waarmee iedereen zich kan identificeren en aandacht te brengen onder eenzame jongeren.

Oost Wanted

De rapgroep is al sinds begin dit jaar druk bezig met aan de weg te timmeren. In februari heeft de rapgroep een EP uitgebracht onder de naam “De Schijf van Vijf”. Deze valt te beluisteren op onder andere het YouTube kanaal van de groep. Hierna is de rapgroep in hoog tempo een stuk bekender geworden in de regio. Zo wonnen de drie rappers bijvoorbeeld de finale van regionale muziekwedstrijd “Salland’s Got Talent”.

Het doel van Oost Wanted is om hun passie voor muziek met Nederland te gaan delen. Er liggen volgens de groep al plannen om een full length op te gaan nemen met Zwolse producer Ruben van der Zee. Dit album komt mogelijk uit in 2016.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Videos