Luv’ komt voor het eerst in veertig jaar met nieuwe muziek

Geschreven door op 16 april 2019 om 11:49
Chimène van Oosterhout - Auteur: Jan Ladage - Bron: Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Luv’ duikt voor het eerst sinds 1980 de studio in om nieuw materiaal op te nemen. De Nederlandse popgroep vliegt eind april 2019 naar Miami om te werken aan een zomerse single.

Luv’ naar Miami voor nieuwe single

Goed nieuws voor fans van Luv’! De groep, bestaande uit Marga Scheide, José Hoebee en nieuw lid Chimène van Oosterhout neemt binnenkort nieuwe muziek op. In de week van maandag 22 april 2019 stappen de dames in het vliegtuig naar Miami. Scheide verklaart aan De Telegraaf dat de Amerikaanse tekstschrijver en producer Keith Morrison een enorme zomerhit voor de samenstelling heeft geschreven. “We hebben het lied inmiddels gehoord en zijn razend enthousiast”, vertelt de zangeres in ditzelfde interview. “Binnenkort gaan we weer eens lekker ouderwets de hitlijsten bestormen”. Morrison heeft echter niet alleen een zomerhit voor de dames klaarliggen. Hij pende in totaal maar liefst vijf Latijns-Amerikaanse nummers voor de formatie.

Daarnaast laat de vocaliste weten dat de reis naar Amerika aanvankelijk niet in het schema paste. “Vanwege allerlei verplichtingen konden we eigenlijk niet weg, deze periode. Maar omdat we de single vóór de zomer willen uitbrengen is er haast geboden”.

Comeback

Eerder, in januari 2019, maakte de groep bekend een comeback te maken. Samen met Van Oosterhout blazen oud-leden Hoebee en Scheide nieuw leven in de band. De zangeres vertelt aan De Telegraaf vereert te zijn dat ze is gevraagd de groep aan te vullen. “Dat verzin je toch niet, dat je nu nog iets gaat doen waar je als meisje vroeger van droomde?”, aldus Van Oosterhout. De 55-jarige artieste vervangt Patty Brard en Ria Tielsch, die eerder de groep verlieten. De twee zijn niet betrokken bij de comeback van Luv’.

Meidengroep

De meidengroep werd opgericht in de jaren zeventig. De band veranderde in de daaropvolgende jaren vaak van samenstelling. Marga Scheide en José Hoebee bleven wel altijd trouw aan de groep. De band scoorde hits met nummers als ‘Casanova’ en ‘You’re The Greatest Lover’.

Bekijk hier een versie van ‘You’re The Greatest Lover’ uit 1978:

YouTube player

 

Bronnen: De Telegraaf, YouTube

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Pien Jansen, Redacteur bij artiestennieuws.nl. Heeft een voorliefde voor het alternatieve genre en de jaren '80
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Luv' Nieuws · Nieuws · Roddels