Deadmau5 hoogtepunt We Are Electric festival 2018

Geschreven door op 14 november 2018 om 16:28
We Are Electric 2018 (Cropped) - Bron: Presskit

Afgelopen zaterdag, op 10 november om 22:00 uur, ging de indoor-editie van We Are Electric (WAE) festival van start in het Klokgebouw te Eindhoven. Artiesten Nieuws was erbij en deed verslag!

We Are Electric in Eindhoven

We Are Electric weet jaarlijks tijdens zowel de zomer- als de wintereditie een indrukwekkende line-up neer te zetten in het Klokgebouw te Eindhoven. Het festival biedt voor de ruim 6000 bezoekers een diversiteit aan techno, house en drum ’n bass verdeeld over drie grote zalen en een kleinere ruimte genaamd de Bangana Invites stage.

Drum ’n bass liefhebbers naar de Snare-stage

Drum ’n bass liefhebbers kunnen vanavond hun ei kwijt op de Snare-stage. Hier staan o.a Nymfo, Feint, Funtcase en Madster. Maar ook op de Crash-stage kunnen liefhebbers van dit genre terecht. Hier is de top van de Nederlandse drum’n bass te zien, Noisia!

Deadmau5 hoogtepunt!

Om 01:00 uur begint de hoofdact van WAE. De populaire dj Deadmau5 verschijnt op het podium van de Crash-stage. De dj heeft zijn artiestennaam te danken aan zijn handelsmerk. Deadmau5 draagt namelijk al jaren een groot masker/helm van een grote muizenkop met lichtgevende oren en/of ogen. Het is dan ook niet gek dat er bezoekers verschijnen met soortgelijke helmen.

Deadmau5 staat bekend om zijn beruchte uitspraak: ‘We all hit play’. Hiermee gaf de dj tijdens een interview ooit openlijk toe dat hij, en zijn beroemde collega’s, ondanks de grote verdiensten voor hun optredens, altijd vooraf geprepareerde sets opzetten. Waarom? Wegens de de grote bezoekersaantallen kun je je als dj gewoonweg geen fouten permitteren.

Hoe dan ook, de show was samen met de visuele effecten en lichtshow toch wel het hoogtepunt van de avond in het industriële klokgebouw.

Zomereditie

De volgende zomereditie van WAE vindt in 2019 plaats van 5 tot en met 7 juli. Meer info? www.we-are-electric.com

 

Bronnen: allmusic.com, npo3fm, cdm.link

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Mijn naam is John Smolenaers, 32 jaar en woonachtig in Weert. Muziek, festivals en theater behoren tot mijn hobby’s. Graag deel ik mijn bezoeken middels Artiestennieuws met jullie!
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.