Gino Vannelli live in concert: 11 oktober Markant Uden

Geschreven door op 3 oktober 2018 om 19:49
Gino Vannelli - Bron Markant Uden

Donderdag 11 oktober a.s. geeft Gino Vannelli met zijn 9-koppige band een concert in de concertzaal van Markant Uden. De man die in de jaren ’70 doorbrak en hits als People gotta move, It hurts to be in love en Wild horses op zijn naam heeft staan, is nog altijd even gepassioneerd over muziek als toen.

Gino Vannelli

Met ruim 20 miljoen albums behoort Gino Vannelli tot de bestverkochte Canadese artiesten aller tijden. Hij heeft een aantal Grammy nominaties en Juno Awards op zijn naam staan voor o.a. Best Male Vocalist en Best Album.

Gino Vannelli - Bron Markant Uden

Een purist en een perfectionist. Die nog altijd leeft voor de muziek:

“Onvervangbare energie. Dat is wat een live optreden is voor mij. De energie die ik voel als ik optreed, dat is – ik durf het bijna niet te zeggen – maar dat is bijna goddelijk. Dat is zo bijzonder. Om te voelen hoe muziek je naar een bepaalde plek kan brengen die je met alleen woorden gewoonweg niet bereikt. En als je dat samen met je publiek mag meemaken; mooier dan dat wordt het gewoon niet. Ook niet na al die jaren.”

Gino Vannelli, 66 jaar oud inmiddels – en aan stoppen denkt hij nog geen seconde – praat met veel passie over muziek en het optreden met zijn band. “Zo lang ik die energie nog voel en de liefde voor optreden onverminderd groot is, zal ik dit blijven doen. Zoveel plezier heb ik er nog in.”

“Ik heb heel veel zin in onze shows in Nederland. Mijn band en ik spelen hier heel graag. Tijdens ons concert gaan we o.a. terug naar de liedjes die ik in de jaren ’70 schreef. En bij het spelen van daarvan denk ik weleens: hee, dat is eigenlijk best een goed liedje”, zegt hij met een jongensachtige glimlach op zijn gezicht. “Natuurlijk spelen we een aantal oude en bekende nummers, maar ook nummers die we nooit eerder live hebben gespeeld. En misschien ook een of twee nieuwe liedjes van het nieuwe album dat we nu aan het opnemen zijn.”

Gino Vannelli naar Markant Uden

Donderdag 11 oktober zie je Gino Vannelli en zijn band in de concertzaal van Markant Uden.

 

Bron: Markant Uden

 

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.