mumford and sons laat single ‘believe’ horen

Geschreven door op 10 maart 2015 om 14:42
Mumford & Sons, Mumford and Sons - Fotocredits Andrea Sartorati - Flickr (CC BY 2.0)

Afgelopen maandagavond heeft Mumford and Sons hun volledige nieuwe album ‘Wilder mind’ laten horen tijdens een optreden in Londen. Het concert is niet openbaar gemaakt, maar de single ‘believe’ wel. De banjo is weg, de gitaarsolo erbij. Wat vind jij van deze nieuwe sound?

Op 4 juli zal de Britse Folkrockband Mumford and Sons een concert gaan weggeven in het Goffertpark te Nijmegen. Tickets zijn verkrijgbaar op de site van Mojo concerts. Mochten ze inmiddels uitverkocht zijn, dan kun je hier nog tickets bestellen. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet kunt wachten tot het nieuwe album uitkomt. Tip: het album is alvast vooruit te reserveren op Bol.com. Gelukkig heeft de folkrockband ons al een voorproefje gegeven dat hieronder te beluisteren is.

 

 

MUMFORD AND SONS SINGLE ‘BELIEVE’

Mumford & Sons heeft laten weten dat hun nieuwe album 4 mei wordt uitgebracht. Echter, maandagavond hebben zij het volledige album al voor een volle zaal gespeeld. Helaas mocht het niet worden opgenomen en kunnen we er nog niet van genieten. Maar.. wanneer er een albumaankondiging is, kan een single natuurlijk niet uitblijven. Daarom heeft Mumford & Sons ons wel alvast een voorproefje gegeven op het album door de single ‘believe’ uit te brengen. Luister hieronder naar de single.

 

NIEUWE ALBUM ‘WILDER MIND’

Het nieuwe album dat 4 mei moet uitkomen krijgt de titel ‘Wilder mind’. Het wordt alweer het derde studioalbum van de band. Op het album zullen 12 splinternieuwe tracks verschijnen. De muziekkenners van 3FM zeiden het volgende: “na twee folky albums vol banjo’s is dát kenmerkende instrument geloosd. ‘Believe’ is rocky, bombastisch en alternatief. Iets compleet nieuws, maar door de stem van Marcus Mumford toch onmiskenbaar een Mumford & Sons-track.”

 

WEG MET DE BANJO

Maar wat is er dan toch gebeurd met die banjo? “Dat is een goede vraag. Dat is ook een terechte vraag”, antwoordt Mumford & Sons zanger Marcus Mumford op de vraag van NME. “We weten het eigenlijk niet echt. We komen er nog op terug!” Was het een goede keuze om de banjo achterwege te laten? Wat vind jij?

Promo van Wilder Mind

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.