franz ferdinand komt naar melkweg amsterdam

Geschreven door op 10 maart 2015 om 12:17
Franz Ferdinand - Foto: Wikimedia commons - Silvio Tanaka -Flickr

Franz Ferdinand komt naar Melkweg Amsterdam. De Schotse indie rock band gaat samen met Sparks op tour onder de naam FFS. Lees hier alles over het optreden en hun muzikale samenwerking.

Franz Ferdinand gaat op donderdag 2 juli om 19.30 uur samen met Sparks een weerzinwekkende show weggeven. Dit heeft Podiuminfo afgelopen maandag op hun site laten weten.

 

VOORVERKOOP FRANZ FERDINAND

De kaartverkoop voor de show van Franz Ferdinand en Sparks start op vrijdag 13 maart. Tickets zijn die dag verkrijgbaar op de website van Melkweg Amsterdam. Wil je zeker zijn van je tickets en vast vooruit reserveren? Kijk dan op Topticketshop

FFS TOUR

Een boeiende samenwerking die al dik een jaar in de lucht hangt, wordt nu echt concreet: later dit jaar komt The Domino Effect uit. Een samenwerkingsalbum tussen de Schotten van Franz Ferdinand en het vermaarde synthrockduo Sparks. De Amerikaanse band Sparks is al actief sinds 1971 en maakt al decennia verschillende stijlen muziek. FFS is de naam van deze vermengde zesmansband waarmee ze ook op tour gaan.

Volgens Ron Mael, die Sparks al sinds 1971 vormt met zijn broer Russell, gaat de samenwerking echt klinken als een mash-up tussen Franz Ferdinand en Sparks. Bij die uitspraak is veel voor te stellen. Leg bijvoorbeeld alleen al het nummer ‘Sextown U.S.A.’ van Sparks-LP ‘Angst in my pants’ (1982) naast de Franz Ferdinand-hit ‘Do you want to’ van het album ‘You could have it so much better’. Luister ze hieronder en je hoort overeenkomsten genoeg.

Sparks – Sextown U.S.A.

Franz Ferdinand – Do you want to

 

VOORPROEFJE FFS

Onderstaand voorproefje van 35 seconden verklapt echter nog niet zo veel. We zullen nog even in spanning moeten afwachten op het concert van donderdag 2 juli in de Amsterdamse Melkweg. Zijn jullie er ook bij?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.