Ten Years Today albumrecensie: “zeer sterk debuutalbum”

Geschreven door op 1 oktober 2018 om 17:08
Albumcover: Ten Years Today - Bron: Bol.com

Op 21 september kwam het gelijknamige debuutalbum van Ten Years Today uit op Gentlemen Recordings. Zijn de jongens op hun plaat net zo energiek als tijdens hun live optredens?

Ten Years Today debuutalbum

Wie Ten Years Today’ live heeft gezien, zal blij zijn dat het debuutalbum nu eindelijk uit is. Het gevaar met zulke jonge muzikanten, die altijd een lekkere stevige live show neerzetten, is dat dit op de plaat wel eens mat en tam kan overkomen. Gelukkig is dit niet het geval bij ‘Ten Years Today’. Op het album heeft de band dezelfde energie en dynamiek vastgelegd die de live shows zo aantrekkelijk maakt.

Boeiend van begin tot eind

Het album begint goed met het stevige ‘Praise the Shit’ en de single ‘Do Ya’.  Met ‘Conflicted’ wordt even gas terug genomen en lijkt het net of we naar het beginwerk van ‘The Golden Earrings’ (ja, toen er nog een ‘s’ achter Earring stond) luisteren. Daarna volgt heerlijk gitaarwerk op ‘God 2.0′. ‘Ten Years today’ schrijft gelijk hun eigen recensie in “Useless confession’. In die track hoor je namelijk het volgende: ‘Always looking for a new sensation’. Kant één van de plaat wordt afgesloten met het stonerrock-achtige ‘Feel’.

De tweede kant van de plaat begint met het ingetogen ‘Question mark’, en komt vervolgens weer opgang met ‘If I Were Me’. Is het mogelijk dat de mannen voor deze track in de platenkast van hun ouders het werk van ‘They Might Be Gaints‘ gevonden hebben en als inspiratie hebben gebruikt? Zowel muzikaal als tekstueel is dit nummer (‘Life is too short but I’d like to keep you for a long time’) één van de hoogtepunten van het album.

Albumcover: Ten Years Today - Bron: Bol.com

Albumcover: Ten Years Today – Bron: Bol.com

Afsluiting album

Bij het luisteren van ‘The Boy‘ komt dat Golden Earrings gevoel weer naar boven, en daar horen we ook iets van ‘Fatal Flowers‘. Alle registers gaan open in ‘This Is What We Got So Let’s Live With It’ en met ‘Your Mom’ wordt het album waardig afgesloten.

In de song ‘Do Ya’ zingt zanger en gitarist Floris van Luijtelaar ‘I will do it my way’. Dat hebben de mannen met dit album gedaan, en dat heeft goed uitgepakt. ‘Ten Years Today’ mag daar erg trots op zijn.

Interview

Bekijk hier het interview met de band:

Album kopen

Het debuutalbum van ‘Ten Years Today’ is verkrijgbaar via de website van Bol.com en Gentlemenrecordings.com.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · ·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Ten Years Today Nieuws