The Dublin Legends, formerly The Dubliners: 6 oktober in Markant Uden

Geschreven door op 19 september 2018 om 17:07
The Dublin Legends -Fotocredits: Markant Uden - Bron Markant Uden

Puur en rauw, vanuit het hart! Dat is de muziek van The Dubliners / The Dublin Legends. Op 6 oktober is Markant Uden voor één avond een Ierse pub, waar deze muzieklegendes van harte verwelkomd worden. ‘The Wild Rover’, ‘Molly Malone’ en ‘Whiskey In The Jar’; allemaal Ierse klassiekers van hun hand. En ze zijn allemaal te horen op deze nu al memorabele avond.

The Dublin Legends naar Markant Uden

Binnen een paar minuten weet The Dublin Legends elke concertzaal qua sfeer om te toveren tot een reusachtige Ierse pub. Blinkende decors en special effects heeft deze band niet nodig, met hun krachtige stemgeluid en onverminderde instrumentale virtuositeit. In een avondvullend programma spelen de mannen een mix van oud en nieuw materiaal. Verrukkelijke folk-klassiekers, vertolkt door verrukkelijke rasartiesten.

The Dublin Legends -Fotocredits: Markant Uden - Bron Markant Uden

The Dublin Legends -Fotocredits: Markant Uden – Bron Markant Uden

The Dublin Legends

Séan Cannon (zang/gitaar) heeft met bijna iedere folkband in Groot-Brittannië opgetreden en was sinds 1982 een van de vaste bandleden van The Dubliners. De stem van Paul Watchorn (zang/gitaar/banjo) is ongeëvenaard en gemaakt voor de Ierse folk. Gerry O’Connor (viool/banjo) speelde met grote namen als Mary Black, Moya Brennan, The Waterboys en was een paar keer op tournee met de beroemde Amerikaanse blues-rock gitarist Joe Bonamassa. Shay Kavanagh (zang/gitaar), is de opvolger van Eamonn Campbell. Shay richtte al in zijn jeugd een eigen folk band op met Mary Black als leadzangeres en nestelde zich daarna in de folkwereld. In 2016 voegde hij zich al tijdelijk bij The Dublin Legends, als vervanger voor Eamonn. Bij dit ijzersterke kwartet is de muzikale erfenis van The Dubliners in goede handen.

Op zaterdag 6 oktober kun je het zelf meemaken in de concertzaal van Theater Markant in Uden.

 

Bron: Markant Uden

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.