Top 10 best verdienende hiphopartiesten 2018

Geschreven door op 13 september 2018 om 15:04
Kendrick Lamar - Foto Jørund Føreland Pedersen (Wikimedia)

Forbes heeft hun jaarlijkse lijst met best betaalde hiphopartiesten weer naar buiten gebracht. Bekijk hier de top 10 van 2018!

Top 10 best verdienende hiphopartiesten

In de hiphopscene lijkt veel geld verdienen een doel op zichzelf. De grootheden staan erom bekend met hun rijkdom te pronken. Sinds jaren is er dan ook een onderlinge om de eerste plaats in de lijst van Forbes. Bekijk hier de top 10 van dit jaar!


#10 Kanye West – $27.5 miljoen

Kanye West - Foto: David Shankbone - Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Kanye West – Foto: David Shankbone – Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Wegens een afgezegde tour en tegenvallende verkoopcijfers van zijn nieuwe album liep Kanye West dit jaar veel geld mis. Zijn album ‘Ye‘ was de eerste plaat ooit die geen platinum is geworden. Echter, vanwege zijn populaire schoenen- en kledinglijn en zijn uitspraken over zijn held Donald Trump, heeft de producer in 2018 nog aardig wat geld binnen weten te harken. Hiermee heeft hij de top 10 best betaalde hiphopartiesten van 2018 weten te behalen.

#9 Future – $30 miljoen

Future - Fotocredits: TheComeUpShow (Wikimedia Commons)

Future – Fotocredits: TheComeUpShow (Wikimedia Commons)

In 2017 bracht Future het nummer ‘Mask Off‘ uit, dat direct een grote hit werd. In veel landen kwam het nummer in de top 20 terecht, waar de artiest een definitieve doorbraak maakte als solo-artiest. Verder ontving Future dikke knaken dankzij deals met Reebok en StubHub, waardoor hij nu op nummer negen in de lijst staat.

#8 Pitbull – $32 miljoen

Pitbull - Foto: Eva Rinaldi - Bron: CC Flickr (CC BY-SA 2.0)

Pitbull – Foto: Eva Rinaldi – Bron: CC Flickr (CC BY-SA 2.0)

De Cubaans-Amerikaanse rapper Pitbull heeft talloze hits op zijn naam staan. Vaak in samenwerking met andere grote namen. Samen met Enrique Iglesias en Britney Spears reist Mr. Worldwide de hele wereld over om in uitverkochte zalen te spelen.

#6 Nas – $35 miljoen

Nas - Foto: Mikamote | Wikimedia Commons

Nas – Foto: Mikamote | Wikimedia Commons

Door te investeren in het deurbellenbedrijf Ring heeft Nas in 2018 een goed bedrag weten te scoren. Daarnaast heeft de rapper ook veel verdient met touren, streamen en zijn samenwerking met Cognacmerk Hennessey.

#6 Dr. Dre  – $35 miljoen

Dr. Dre - Foto: Jason Persse - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Dr. Dre – Foto: Jason Persse – Flickr (CC BY-SA 2.0)

Dr. Dre deelt de zesde plaats op deze lijst met Nas. De producer spekt zijn bankrekening met een flinke deal met Apple. Als je Dr. Dre zegt, zeg je natuurlijk ook Beats. Ook is hij de naam achter veel grote rappers en hiphopartiesten, waar hij ook een dik slaatje uit slaat.

#5 J. Cole – $35.5 miljoen

J. Cole - Foto: Kirstenmgreene - (Bron: Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0)

J. Cole – Foto: Kirstenmgreene – (Bron: Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0)

J.Cole’s nieuwe album ‘KOD‘ kwam in april 2018 binnen in de hitlijsten en heeft daarmee groot aantal streams gescoord. Zijn tour door Noord-Amerika heeft dit jaar het meeste geld opgeleverd.

#4 Drake – $47 miljoen

Drake - Foto: The Come Up Show (wikimedia, license: Attribution 2.0 Generic)

Drake – Foto: The Come Up Show (wikimedia, license: Attribution 2.0 Generic)

Met maar liefst 5 miljoen streams per jaar is Drake is de meest beluisterde artiest ter wereld. Doordat hij een stapje terug heeft gedaan van het touren is hij van het erepodium gevallen. Hoewel Drake vorig jaar nog op de tweede plaats in deze lijst stond moet hij het nu dus doen met ‘slechts’ de vierde plaats.

#3 Kendrick Lamar – $58 miljoen

Kendrick Lamar - Bron: Flickr (CC BY 2.0) - Fotocredits: Kenny Sun

Kendrick Lamar – Bron: Flickr (CC BY 2.0) – Fotocredits: Kenny Sun

De ongekend populaire Kendrick Lamar heeft een druk jaar achter de rug. Naast zijn solo-tour in 2018 werkte hij samen met Nike en American Express. Hier heeft hij overigens wel veel cash mee verdiend. Kendrick Lamar staat dan ook niet voor niets op de derde plek.

#2 Diddy – $64 miljoen

P Diddy - Foto: Daniel Incandela | CC Flickr (CC BY-NC 2.0)

P Diddy – Foto: Daniel Incandela | CC Flickr (CC BY-NC 2.0)

Na drie jaar lang op de eerste plek te hebben gestaan is Diddy afgezakt naar de tweede plaats. Naast dat Sean Combs, zijn echte naam, zich met muziek bezighoudt, is hij actief aan het investeren in verschillende bedrijven. De rapper verdient dikke duiten aan Ciroc vodka, DeLeon tequila en Aquahydrate alkaline water.

#1 Jay-Z – $76.5 miljoen

Jay-Z - Fotocredits: Rich Thane - Bron: Flickr (CC BY-ND 2.0)

Jay-Z – Fotocredits: Rich Thane – Bron: Flickr (CC BY-ND 2.0)

Rapper Jay-Z heeft het goed voor elkaar. Hij is getrouwd is Beyoncé en is vader van drie koters. Samen met zijn vrouw reist hij de wereld over. Zo heeft het echtpaar afgelopen juni zelfs twee shows gegeven in Amsterdam. De Queen Bee en Jay-Z brachten onlangs hun gezamenlijke album ‘Everything Is Love‘ uitgebracht. Alles bij elkaar goed voor een eerste plaats in de lijst. Gefeliciteerd Jay-Z!

 

Bron: Forbes

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
· · · · · · · · · ·