Nederlandse popband Gruppo Sportivo brengt ‘Great’-tour naar Metropool

Geschreven door op 4 mei 2018 om 14:34
Gruppo Sportivo - By Erik Pieters (wikiportret.nl) [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0) or GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)], via Wikimedia Commons

Gruppo Sportivo doet dit najaar Hengelo aan! De Haagse popband staat in oktober op het podium van popzaal Metropool. Het optreden is onderdeel van de ‘Great‘-tour van de Nederlanders. 

Gruppo Sportivo naar Metropool

Gruppo Sportivo heeft een nieuw optreden toegevoegd aan zijn ‘Great‘-tour. Op 19 oktober 2018 staat de Nederlandse band op het podium van Metropool, Hengelo.

De tour is in kader van het album ‘Great dat de band uitbracht in 2018. De plaat is het twaalfde album van Gruppo. Voorganger ‘Topless 16‘ stamt uit 2004.

Kaartverkoop

Tickets voor Gruppo Sportivo in de Metropool zijn onder andere verkrijgbaar via de website van Ticketmaster. De kaarten zijn direct verkrijgbaar.

Groot in de jaren ’70

De band van frontman Hans Vandenburg draait inmiddels al heel wat jaren mee. In 1977 kwam het eerste album ‘10 Mistakes‘ uit, dat net zoals opvolger ‘Back to 78‘ een groot succes was. Gruppo stond in de hitlijsten met nummers als ‘Rock ’n Roll‘, ‘Hey Girl‘ en ‘Disco Really Made It‘.

Terugkeer

In oktober 2017 maakte Gruppo Sportivo bekend na een lange stilte te werken aan een nieuw album. Dat bleek ‘Great‘ te zijn. De plaat kwam op #46 binnen in de Nederlandse Album Top 100.

Bron: Metropool, Cultuurpodium Boerderij

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.