Halve finales Female Metal Event; de FemME battles 2018

Geschreven door op 5 april 2018 om 17:39
female metal event. Fotocredits: Ton Dekkers (toestemming, zie mail Harrie de Haas)

Op zaterdag 21 en zondag 22 april organiseert FemME – Female Metal Event de halve finales van de FemME battles 2018. Deze halve finales worden gehouden in Jongerencentrum TODO in Best. Voor de echte metalfans een reden om een bezoek te brengen!

Geschiedenis FemME

Het Female Metal Event, oftewel FemME, bestaat nu vijf jaar. Het evenement is in het leven geroepen door Ton Dekkers, uit zijn voorkeur voor symfonische rock/metal gezongen door een vrouwenstem. Het Female Metal Event is klein begonnen, maar is ondertussen uitgegroeid tot een groots event in Eindhoven, dat plaats vindt van 11 tot 14 oktober. Voorafgaand aan het uiteindelijke event in Eindhoven zijn er sinds 3 jaar de FemME Battles. Het eerste jaar met vooral Nederlandse deelnemers maar de laatste twee jaar met deelnemers uit heel Europa.

Voorrondes

Voorafgaand aan deze halve finales hebben er een vijftal voorrondes plaatsgevonden. Dat deze Battles een internationaal karakter hebben mag wel blijken uit het feit dat deze voorrondes hebben plaatsgevonden in Malta, België, Finland, Duitsland en Nederland. Met deelnemers uit vele Europese landen.

Het concept

Tijdens de verschillende (voor)rondes mogen de bands een aantal eigen nummers (en dus geen covers) ten gehore brengen. De volgorde van optreden wordt pas kort vooraf bepaald door loting. Na afloop van een voorronde beraadt de vakjury zich en kiest een winnaar. Deze gaat vervolgens door naar de halve finale. Niet alleen de jury, maar ook het aanwezige publiek kiest een winnaar. Zo gaan er dus uit elke voorronde twee bands door naar de halve finale.

In totaal dus tien bands in de halve finales die op 21 en 22 april plaatsvinden in Jongerencentrum TODO in Best. Ook hier weer hetzelfde concept. Per halve finales wordt één winnaar gekozen door de vakjury en ook het publiek kiest een winnaar. Zodoende zijn er in totaal dus vier bands. Dit wordt nog aangevuld met band die van Ton Dekkers een zogenaamde “wildcard” krijgt. Uiteindelijk gaan vijf bands naar de finale die op 16 juni in PopEI Eindhoven gehouden wordt.

Overzicht halve finales

De twee halve finales worden dus gehouden op 21 en 22 april in Jongerencentrum TODO in Best. De verdeling over de 2 dagen is als volgt:

21 april: The Guardian (België), Mir zur Feier (Duitsland), Solitude Within (België), Hillary Slaughter (Duitsland) en Sounds of September (Estland).
22 april: Athaleon (België), Setheist (Polen), Elysian Gates (Luxemburg), GoneZilla (Frankrijk) en Seraphiel (Finland).

Opening zaal en kaartverkoop

De zaal gaat op 21 april open om 18.30 uur en op 22 april om 15.00. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de deur van Jongerencentrum TODO. Deze is te vinden aan de Jacob van Wassenaerstraat 69 te Best. Kaarten kosten 7,50 euro per dag.

Voor de echte metal fan is dit evenement zeker een aanrader! Kom dus naar Best en bepaal mee welke bands naar de finale gaan van dit fantastische event.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws