Nieuw nummer van Pearl Jam zorgt voor uiteenlopende reacties

Geschreven door op 14 maart 2018 om 11:48
Rock and Roll Hall of Fame, Eddie Vedder (Pearl Jam) - Fotocredits: Mick Arieta (Flickr CC)

Pearl Jam verraste onlangs vriend en vijand met de release van de single ‘Can’t Deny Me’. De plaat werd afgelopen weekend uitgebracht, maar de reacties van de fans zijn niet allemaal even positief.

Pearl Jam – Can’t Deny Me

Afgelopen weekend bracht Pearl Jam (redelijk onverwacht) het nieuwe nummer Can’t Deny Me uit. Op de site van de Amerikaanse band is de release te horen. Frontman Eddie Vedder en co. brengen aankomend jaar een compleet nieuw album uit en om de verwachtingen aan te wakkeren, verscheen alvast een tipje van de sluier op internet. De meningen van de fans zijn echter verdeeld over het nummer.

Politiek

Veel fans zijn het oneens met het feit dat Pearl Jam zich vaak politiek uitspreekt. Het nieuwe nummer lijkt eveneens politieke statements te bevatten. Can’t Deny Me is mogelijk gericht op Donald Trump, al wordt de Amerikaanse president niet direct genoemd. De tekst “You may be rich but you can’t deny me” lijkt echter regelrecht tot de excentrieke miljardair gericht te zijn.

Tournee

De release valt op dezelfde dag als de start van hun nieuwe tournee. Deze begon gisteravond in Santiago. Hier werd het nummer dan ook voor het eerst live gespeeld. Tijdens deze tournee doet Pearl Jam eveneens Nederland aan. De band staat op 12 juni in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam en drie dagen later op Pinkpop.

Chris Cornell

Enkele fans beschouwen het nummer als een ode aan Chris Cornell. De frontman van Soundgarden en Eddie Vedder hadden een speciale band. Vedder stelde dat hij met het overlijden van Cornell een ‘broer’ was verloren.

Verdeelde reacties

Een blik op Twitter leert dat de verdeeldheid onder de fans groot is. Enkele fans zijn laaiend enthousiast:

Andere fans zijn echter allesbehalve positief over het nummer:

Discussies om albums

De vorige twee albums, Backspacer en Lightning Bolt waren eveneens onderwerp van discussie. Toch verkochten de albums zeer goed. Dit biedt perspectief voor het album Can’t Deny Me. Voor er een oordeel geveld kan worden is het echter nog even afwachten.

Bron: Twitter en RollingStone.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.