Avenged Sevenfold boycot 60e uitreiking Grammy Awards

Geschreven door op 26 januari 2018 om 12:39
Avenged Sevenfold - Foto A7X Italia Gallery (Flickr, public domain)

Metalband Avenged Sevenfold zal niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de Grammy Awards op 28 januari. De band, die zelf genomineerd is voor een prijs, vindt dat de awardshow metal- en rock-categorieën achterstelt.

Avenged Sevenfold boycot Grammy Awards

Metalgigant Avenged Sevenfold heeft bekendgemaakt dat het niet aanwezig zal zijn bij de aankomende uitreiking van de Grammy Awards op 28 januari. De band doet dit uit protest tegen de awardshow, die volgens de band te weinig aandacht schenkt aan het rock- en metalgenre.

Het is geen geheim dat een groot deel van de metalwereld al jaren van mening is dat de awardshow haar genre niet serieus neemt. De categorie Best Metal performance, maar ook categorieën als Best Rock Song en Best Rock Performance, worden niet op televisie uitgezonden door de prestigieuze awardceremonie.

Protest

Avenged Sevenfold, die genomineerd is in de categorie Best Rock Song met haar single ‘The Stage’, is klaar met de awardshow. Frontman M. Shadows liet in gesprek met het Amerikaanse radiostation WRIF weten dat de band niet aanwezig zal zijn bij de 60e uitreiking van de prijs:

“Mijn hele punt is dat metal… Als je de ‘metal’ award wint, zenden ze het niet uit, dus niemand ziet het. Het verandert dus helemaal niets. Ik denk dat de Grammy’s dat recht moeten zetten.”

“Elk land luistert naar metal”

De zanger vervolgt: “Metal is waarschijnlijk één van de meest gezonde genres, kijkend vanuit een wereldwijd perspectief. Elk land luistert naar metal. En of het nu mainstream is of niet, dat is niet relevant. Mensen kijken je programma echt wel als je awards geeft aan bands die het verdienen en als het op tv is. En het helpt die bands om vooruit te komen.”

Mocht Avenged Sevenfold de award voor Best Rock Song winnen, zal het dus niet aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen. Benieuwd met welk nummer de rockers genomineerd zijn? Beluister ‘The Stage’ hieronder:

 

Bron: Loudwire

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.