Dit waren de vijf grootste hits van Aaliyah in Nederland

Geschreven door op 16 januari 2018 om 17:40
Aaliyah - Bron: Flickr (CC BY-ND 2.0) - Fotocredits: alacoolb

Aaliyah, ook wel ‘The Princess of R&B’ genoemd, zou vandaag 39 jaar geworden zijn. Artiesten Nieuws zette, aan de hand van de Nederlandse top 40, haar vijf grootste hits op een rij.

Top 5 Aaliyah hits

In 2001 overleed de iconische zangeres in een tragische vliegtuigcrash. Aaliyah Dana Haughton, zoals de zangeres volledig heet, liet een overgetelijke indruk achter in de muziekindustrie. Artiesten Nieuws zette haar vijf grootste hits, volgens de Nederlandse top-40, op een rij.

5. More Than A Woman

Slechts één maand voor haar overlijden bracht Aaliyah dit nummer live tijdens ‘The Tonight Show Met Jay Leno.’ Het is de laatste live perfomance ooit van de hitmaker. ‘More Than A Woman‘ piekte op positie 29 in de charts.

YouTube player

4. Miss You

Dit nummer werd na Aaliyah’s overlijden uitgebracht als deel van het compilatiealbum ‘I Care 4 U’. De sentimentele videoclip bevat cameo’s van goede vrienden van de zangeres die het nummer playbacken. Onder andere Timbaland, Missy Elliott, Lil’ Kim, Monica, Toni Braxton en DMX zijn te zien in ‘Miss You‘. DMX opent de track met de volgende boodschap:

“Lieve Aaliyah. Ik kan met moeite geloven dat je weg bent, dus dat doe ik niet. Het zal zijn alsof we elkaar even niet zien. (Maar) Ik kan begrijpen waarom God je dichter bij hem zou willen hebben. Je was werkelijk een engel op aarde.- We houden van je, en we missen je”

‘Miss You’  behaalde op nummer 25 de hoogste notering in de hitlijst.

YouTube player

3. Rock The Boat

Dit is de laatste muziekvideo die de zangeres heeft opgenomen. De clip werd voor een deel opgenomen in de Bahamas en na de opnames stapten zij en acht leden van haar muzieklabel in een privévliegtuig. Het voertuig crashte kort na het opstijgen.

‘Rock The Boat’ piekte op de negende plek in de top 40.

YouTube player

2. Try Again

Haughton maakte met de film ‘Romeo Must Die’ haar filmdebuut én ze scoorde een enorme hit met de track ‘Try Again’ voor de soundtrack.

Deze hit behaalde maar liefst de derde positie in de top 40 lijst.

YouTube player

1. Are You That Somebody?

Deze track werd uitgebracht als onderdeel voor de soundtrack van de film ‘Dr. Doolittle’. Met dit nummer kreeg de artiest haar eerste Grammy nominatie in de categorie ‘Best Female R&B Vocal Performance’.

Ook deze track piekte op nummer 3 in de charts.

YouTube player

Bron: Top 40

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Aaliyah Nieuws · Artiesten · Fun Content · Lijstjes · Nieuws