10 songs geïnspireerd door het weer

Geschreven door op 22 maart 2016 om 16:32

Songwriters halen hun inspiratie voor liedjes uit de wereld om hun heen.. en daar hoort het weer ook bij. Er zijn zat nummers geschreven over de zon, de regen en blauwe luchten en regenbogen en wij hebben er 10 voor je op een rijtje gezet.

1. Sunrise – Norah Jones

Jones zingt hier over dat de zonopkomst twee lovers niet het bed uitkrijgt. Voordat ze het weten is “the afternoon already come and gone” en is het weer avond. Het nummer staat op het multi-platina album Feels Like Home en hiervoor won Jones de Grammy voor Best Female Pop Vocal Performance in 2005.

2. Here Comes The Sun – The Beatles

Dit nummer werd geschreven door George Harrison en stond op het album Abbey Road. Het is een van Harrison’s meest bekende composities van zijn Beatles tijdperk. De teksten reflecteren op de opluchting van Harrison dat de lente weer aanbreekt en de tijdelijke uitstel van de bedrijfszaken van de band.

3. Rain – Terence Trent D’Arby

Het nummer Rain van staat op het debuutalbum The Hardline According To Terence Trent D’Arby van de zanger dat in juli van het jaar 1987 uitkwam. Voor dit album kreeg hij ook een Grammy.

4. Somewhere Over The Rainbow – Judy Garland

Dit lied werd bekend door de film The Wizard of Oz. Het is gezongen door Judy Garland en is ook haar bekendste nummer. De song gaat over een jong meisje dat wilt ontsnappen uit de hopeloosheid van deze wereld, weg van de regendruppels naar een paradijsje ‘voorbij de regenboog.’

5. Singin’ In The Rain – Gene Kelly

Singin’ In The Rain verkreeg bekend doordat het voorkwam in de gelijknamige film, gezongen door Gene Kelly. Hij zingt over het zingen in de regen, wat een geweldig gevoel het is en dat hij de wolken uitlacht en de zon in zijn hart is.

6. Purple Rain – Prince

Deze song stond op het gelijknamige album dat als soundtrack fungeerde voor de film Purple Rain. Het nummer is gezongen door Prince and The Revolution en is een mix van pop, rock, gospel en country. In 1984 won de song een Oscar voor het beste nummer.

7. Weather With You – Crowded House

Weather With You kwam in 1992 uit op het album Woodface en stond in zes landen in de top 50. In 2015 werd het nummer gebruikt voor de film Everest. Leadzanger Neil Finn zei over het nummer: “Ultimately, the theme of the song is of course, that you are creating your own weather, you are making your own environment, always.”

8. Ain’t No Sunshine – Bill Withers

Ain’t No Sunshine kwam uit in 1971 en stond op het album Just As I Am. Withers kreeg inspiratie voor het liedje door de film Days of Wine and Roses. Het nummer won een Grammy voor beste R&B song en staat op de 285e op de lijst 500 beste nummers ooit van Rolling Stone. Ook is het nummer verwerkt in de soundtracks van meerdere films waaronder Notting Hill.

9. Colors of the Wind – Vanessa Williams

Dit lied werd bekend doordat het in de Disneyfilm Pocahontas zat. De song vertelt dat de aarde een levend wezen is waar mensen op allerlei manieren mee verbonden zijn. Voor de film werd het nummer gezongen door Judy Kuhn, maar voor de aftiteling nam Vanessa Williams het nummer nog een keer op. Colors of the Wind won een Academy Award, een Grammy en een Golden Globe.

10. Riders On The Storm – The Doors

Riders on the Storm was volgens bandlid Robby Krieger geïnspireerd door het nummer (Ghost) Riders In the Sky: A Cowbooy Legend. Het nummer stond op het album L.A. Woman. Het werd gezongen door Jim Morrison, die er later nog een keer de tekst overheen fluisterde zodat er een echo effect ontstond.

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes · Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu