Ed Sheeran opnieuw aangeklaagd vanwege mogelijk plagiaat

Geschreven door op 11 januari 2018 om 12:41
Ed Sheeran - Foto Kmeron - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Ed Sheeran is aangeklaagd door twee Australische componisten, vanwege mogelijk plagiaat in het nummer ‘The Rest Of Our Life’, dat volgens hun erg lijkt op het nummer ‘When I Found You’. Ed Sheeran schreef het nummer voor countrysterren Tim McGraw en Faith Hill.

Ed Sheeran aangeklaagd

De Britse singer-songwriter is aangeklaagd wegens het plegen van mogelijk plagiaat. Ed schreef mee aan het nummer ‘The Rest Of Our Life’, dat werd uitgebracht door countrymuzikanten Tim McGraw en Faith Hill. De twee Australische componisten Sean Carey en Beau Golden vinden dat dit nummer wel heel erg lijkt op de door hun geschreven hit ‘When I Found You’, die uitgevoerd is door Jasmine Rae.

In de aanklacht, die The Hollywood Reporter in handen heeft, schrijft het Australische duo:

Het kopieerwerk bestaat op veel momenten uit het woord voor woord, noot voor noot overnemen van elementen van het lied, wat duidelijk zal zijn voor de gemiddelde luisteraar.

Schadevergoeding

De Australiërs eisen een deel van de toekomstige opbrengst van het nummer, en daarbovenop nog een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro. Ze hebben de advocaat die eerder met succes een rechtszaak aanspande namens de erfgenamen van Marvin Gaye, tegen het nummer Blurred Lines van Pharrell Williams en Robin Thicke.

Wat vind jij?

Vind jij de zaak terecht? Beluister de tracks en laat het weten in de poll!

Shape Of You

Dit is niet de eerste keer dat Sheeran beticht wordt vanwege plagiaat. Zijn nummerShape Of You zou veel overeenkomsten vertonen met No Scrubs van TLC. Ed koos ervoor om de muzikanten achter de jaren ’90-hit te erkennen als medecomponisten van de track. De zanger schikte een paar maanden daarvoor in een zaak rond zijn nummer ‘Photograph’.

 

Bron: Nu.nl, The Hollywood Reporter

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Ed Sheeran Nieuws · Nieuws
Menu