Nieuw Muse album verschijnt “eind 2018 of begin 2019”

Geschreven door op 3 januari 2018 om 11:10
Muse (Matt Bellamy) - Foto Danisabella (Flickr)

Muse-frontman Matt Bellamy heeft een update gegeven over het nieuwe album van de band! Fans van de Britse rockers zullen voorlopig nog even geduld moeten hebben.

Voorlopig nog geen nieuw Muse album

Dat Muse voorlopig nog geen nieuw album uitbrengt, wisten we natuurlijk al. De band gaf de laatste maanden al vaker aan dat het zich voorlopig enkel op losstaande singles focust en dat een volledig nieuw album nog wel even zou gaan duren. Muse bracht in mei 2017 haar laatste track ‘Dig Down’ uit. In februari 2018 moet de volgende single verschijnen, getiteld ‘Thought Contagion’.

“Eind 2018 of begin 2019”

Frontman Matt Bellamy sprak met de Brits-Australische radio-dj Ugly Phil over het idee achter die handelswijze: “Ik schrijf elke paar maanden of elke maand wel een nieuw nummer en soms is het een fijn idee om ze gelijk uit te brengen in plaats van wachten op een heel album. Alle nummers die we nu uitbrengen, komen op het volgende album.”

De band heeft echter wel al een idee wanneer het haar nieuwste plaat zal uitbrengen: “We brengen het album misschien tegen het einde van het jaar uit, als we het op tijd af hebben. Of het wordt begin 2019.”

Interesses

Bellamy werd tijdens het interview ook gevraagd naar zijn huidige interesses op het gebied van songwriting: “Van alles eigenlijk, ik ben geïnteresseerd in veel ’tech’ dingen. Daar ben ik altijd al geïnteresseerd in geweest, het is een onderwerp op veel van onze albums. Wat gaat er gebeuren in de toekomst, kunstmatige intelligentie, ‘ultimation’ en de impact dat het op onze levens kan hebben. Daar lees ik altijd over en dat beïnvloedt veel van onze nummers.”

De zanger en gitarist vervolgt: “Politiek gezien is de situatie in Amerika wel ongebruikelijk momenteel en de stabiliteit over de hele wereld… Uit die buitenstaande factoren haal ik altijd veel invloeden. Maar natuurlijk zijn er ook altijd interne dingen in je persoonlijke leven die een weg in de nummers vinden.”

 

Bron: Ugly Phil

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Muse Nieuws · Nieuws