Top 5 best bekeken video’s van platenlabel Top Notch

Geschreven door op 14 november 2017 om 15:40
Broederliefde - Fotocredits Limburg811 (Wikimedia Commons)

Top Notch maakte deze week bekend dat het YouTube-kanaal één miljoen abonnees heeft behaald. Dit is de top 5 best bekeken video’s van het label.

Top 5 best bekeken video’s Top Notch

Het YouTube-kanaal van plantenlabel Top Notch heeft de mijlpaal van één miljoen abonnees behaald. Naast videoclips van artiesten van het label, zijn er tevens documentaires, live-optredens en beelden die achter de schermen zijn gemaakt te zien. Volgens Top Notch is het kanaal elke dag goed voor zo’n 2 miljoen views. De grootste groep kijkers op het kanaal is tussen de 18 en 24 jaar oud (37 procent).

5. SBMG ft. Lil Kleine & DJ Stijco – 4x Duurder

De track van de Amsterdamse artiesten Chivv, Henkie T, Lil Kleine en DJ Stijco is er één om in te lijsten. SBMG oftewel ‘Sawtu Boys Money Gang’ bracht drie jaar geleden ook al de track ‘Oeh Na Na’ uit, deze track staat inmiddels op 13 miljoen views. In combinatie met rapper Lil Kleine en de Amsterdamse DJ Stijco is ‘4x Duurder’ weer een nieuwe grote hit. Het liedje kwam begin deze zomer online en staat momenteel op ruim 26 miljoen views.

Bekijk hieronder de track van de Amsterdamse rappers;

YouTube player

4. Broederliefde – Mi No Lob (prod. Angosoundz)

De Rotterdamse rapgroep Broederliefde veroverde Nederland met hun hit ‘Mi No Lob’. De track die in de zomer van 2016 uitkwam, staat inmiddels op ruim 27 miljoen views. Het liedje is afkomstig van het studioalbum Hard Word Pays Off 2. Met dit album werd Broederliefde echt bekend door rap te combineren met mainstream beats. De Rotterdamse formatie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphop scene.

Bekijk hieronder de meest succesvolle track van Broederliefde;

YouTube player

3. Kenny B – Parijs

En dan was daar in het voorjaar van 2015 ineens Kenny B met zijn hit ‘Parijs’. Kenny B kan toch wel een muzikale laatbloeier genoemd worden. Aanvankelijk zong Kenneth Bron alleen in het Engels en Surinaams en had hij met ‘A sama’ de nummer 1-hit in Suriname te pakken. Na de overstap naar Nederlandstalige reggae behaalde Kenny ook een nummer 1-hit in Nederland. Het nummer ‘Parijs’ betekende voor Kenny B een echte doorbraak in Nederland. Inmiddels staat de track op ruim 28 miljoen views en zijn er meerdere parodieën van gemaakt.

Bekijk hieronder de nummer 1-hit van Kenny B;

YouTube player

2. Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs (prod. Jack $hirak) – #NewWave

Het liedje drank & drugs van Ronnie Flex & Lil Kleineis inmiddels zo’n 2 jaar oud, maar is nog steeds één van de best bekeken video’s van Top Notch. De videoclip heeft ruim 30 miljoen views en is inmiddels ook in meerdere landen bekend. Zo is er een Duitse versie van het liedje genaamd Stoff & Schnaps‘. Ook de Duitse versie heeft ruim 30 miljoen views behaald in een één jaar.

Bekijk hieronder de populaire video van Drank & Drugs;

YouTube player

1. Ronnie Flex – Energie ft. Frenna (prod. Boaz van de Beatz, Ronnie Flex & Afro Bros)

Ronell Langston Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex, is één van de bekendste namen bij Top Notch. De geboren Capellenaar is inmiddels al vijf jaar bezig als artiest en veroverde al meerdere records. De muziekvideo‘ Energie’ werd op 27 december 2016 uitgebracht en was meteen een groot succes. In samenwerking met Frenna van de rapgroep SFB heeft Ronnie Flex nu de best bekeken video op het Top Notch kanaal. Inmiddels staat de track op ruim 33 miljoen views, en dat binnen 12 maanden!

Bekijk hieronder de best bekeken videoclip van het Top Notch kanaal;

YouTube player

Bron: YouTube, Het Parool

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.