Album Review: Max Meser terug met tweede album ‘Pictures’

Geschreven door op 22 september 2017 om 13:37

Bijna anderhalf jaar geleden bracht Max Meser zijn debuutalbum ‘Change’ uit. Vorige maand was daar ineens de opvolger: ‘Pictures’.

Van Catelonië naar Amsterdam

In 2012 besluit, de in Catalonië wonende, Max Meser na een optreden in platenzaak Record Palace in Amsterdam om maar direct in Nederland te blijven. Twee jaar later volgt zijn jeugdvriend Isaac Wadsworth (gitaar) en samen met Mano Hollestelle (bas) en Gini Cameron (drums) wordt de band rondom Max Meser geformeerd.

In 2015 verschijnt de eerste single ‘Weak for love’. De band krijgt veel aandacht, tourt als support met Douwe Bob, doet een geslaagde eigen clubtour en brengt in april 2016 debuutalbum ‘Change’ uit.

Een tweede album voor Max Meser

Het eerste album krijgt aanvankelijk veel aandacht in de media, maar dit houdt ook net zo snel weer op. Max treedt nog wel regelmatig op in het land en tourt onder andere als support voor Paul Weller en Jake Bugg. Zonder veel promotie ligt dan anderhalf jaar na ‘Change’, opvolger ‘Pictures’ in de winkel.

Korte bondige popsongs

Net als op ‘Change’ zijn de nummers op Max’ nieuwe plaat ‘Pictures’ lekkere ‘echte’ korte popsongs, die op een uitzondering na, niet langer dan drieënhalve minuut duren. Ook nu weer hebben de nummers een jaren zestig sound maar zijn wel degelijk van deze tijd.

Het werk van Max werd nogal eens vergeleken met Jake Bugg en Miles Kane. Deze vergelijkingen gaan bij ‘Pictures’ minder op. Op dit album staan songs die zo op het album ‘Rubber Soul’ van The Beatles hadden kunnen staan (bijvoorbeeld Mesers track ‘Once’) of op ‘A Quick One’ van The Who (‘Broomstick man’).

Max Meser heeft met ‘Pictures’ een heerlijk nieuw album uitgebracht. Een clubtour ter promotie van het nieuwe album staat gepland voor november en december.

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Jett Rebel trapt jubileumjaar Paradiso op waanzinnige manier af Paradiso bestaat 50 jaar! Om deze reden worden er in 2018 veel bijzondere activiteiten in de Amsterdamse poptempel georganiseerd. Jett Rebel had op ni...
Zanger Max Meser overtuigt in Paradiso Amsterdam Op donderdagavond 21 december gaf de singer-songwriter Max Meser een concert in een bomvol Paradiso in Amsterdam. Artiesten Nieuws was erbij en doet v...
3FM Awards maakt line-up bekend Dit jaar vinden de 3FM Awards plaats op 28 maart. Er komen meer dan twintig acts waaronder Chef’Special en The Common Linnets.3FM Awards - 3f...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu