Trijntje Oosterhuis en Jamai toegevoegd aan Holland zingt Hazes

Geschreven door op 7 september 2017 om 17:29
Trijntje Oosterhuis - Fotocredits: Maurice, Haags Uitburo (Flickr)

Zangeres Trijntje Oosterhuis, Jamai, Xander de Buisonjé en Jeroen van der Boom zijn toegevoegd aan de line-up van alweer de zesde editie van Holland zingt Hazes.

Holland zingt Hazes

Holland zingt Hazes komt in 2018 opnieuw naar de Ziggo Dome. Het  evenement vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 april. Trijntje Oosterhuis, Jamai, Xander de Buisonjé en Jeroen van der Boom zijn vandaag toegevoegd aan de line-up. Naast deze grote Nederlandstalige artiesten staan ook André Hazes jr, Roxeanne, Danny de Munk, Glennis Grace en Peter Beense in de Ziggo Dome.

Andre Hazes in 1982 - Foto: Hans van Dijk - Bron: Wikimedia Commons

Andre Hazes in 1982 – Foto: Hans van Dijk – Bron: Wikimedia Commons

Tickets

Kaarten voor het het optreden in de Ziggo Dome zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de onderstaande online verkooppunten:

Tickets (Secundair) Tickets (Primair)

André Hazes

De Nederlandse volkszanger André Hazes was één van de meest succesvolle artiesten van Nederland. Hazes werd geboren in Amsterdam en groeide op in de volkswijk ‘De Pijp’. De jonge Hazes werd ontdekt in 1959 toen hij op de Albert Cuypmarkt stond te zingen.

Als kindersterretje werd hij direct daarna gelanceerd in het televisieprogramma ‘AVRO’s weekendshow’. Hij brak destijds nog niet meteen door, maar werd in 1976 opnieuw ontdekt door, de uit Jordaan afkomstige, Willy Alberti.

Hazes Hits

De eerste single van Hazes ‘Eenzame Kerst’ kwam uit in 1977. Dit was meteen ook één van zijn grootste hits naast ‘Een beetje verliefd’, ‘Bloed, zweet en tranen’, Ik meen’t’, ‘Zij gelooft in mij’ en ‘Blijf bij mij’. In totaal bracht het muzikale talent 300 verschillende nummers uit op 36 albums.

Overleden volksheld

Tot groot verdriet in Nederland overleed Hazes op donderdag 23 September 2004. Hij overleed na twee hartinfarcten en een hartstilstand. Het grote afscheid van de zanger vond plaats op 27 september 2004 in een bomvolle Amsterdam ArenA. Tot op de dag van vandaag word deze ster nog steeds herdacht. Volgend jaar vindt alweer de zesde editie van ‘Holland zingt Hazes’ plaats.

 

Bron: Hollandzingthazes.nl, Wikipedia.nl

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.