Interview Kim Janssen: “Ontiegelijk tof als je voor een volle tent staat!”

Geschreven door op 22 juni 2017 om 12:48
Kim Janssen - Foto schriftelijke toestemming Kim Janssen (Facebook)

Op zaterdag 17 juni stond de talentvolle singer-songwriter Kim Janssen op het podium van Best Kept Secret. Artiesten Nieuws sprak hem na zijn show!

Kim Janssen op BKS - Foto Laura Rosierse

Foto: Laura Rosierse

Kim Janssen op Best Kept Secret

De Nederlandse singer-songwriter Kim Janssen is een van de eerste Nederlandse artiesten die door China tourde én zijn album uitbracht in Japan. Hij stond op het festival Motel Mozaïque en staat deze zomer op onder andere Best Kept Secret en Lowlands. Wij van Artiesten Nieuws zagen zijn spetterende, kippenvel bezorgende show en spraken met hem na afloop.

Een volle tent, zaterdag begin van de middag. De perfecte tijd om te genieten van de geweldig gevoelige nummers van Kim Janssen en zijn band. Iedereen in de backstage lijkt Kim Janssen te kennen. Hij staat niet meer op het podium, maar is nog steeds een podiumbeest.

“Het publiek in China is een stuk aandachtiger”

Op de middelbare school begon hij met serieuze muziek maken en inmiddels heeft hij door China getourd en zijn album uitgebracht in Japan. Hoe krijgt hij dat voor elkaar? Kim: “Wij beseffen niet dat China en Japan eigenlijk op ons voorlopen. Het label in Japan wilde mijn album uitbrengen, dus wie zegt daar geen nee tegen?!

“Ik heb niet echt een goed beeld van hoe het album het daar doet maar zie wel tweets voorbijkomen van mensen die het gekocht hebben en het tof vinden. Daarnaast is het publiek dat in China naar concerten gaat een stuk aandachtiger en ze ouwehoeren niet zoveel. Het verbaasde me dat veel mensen mijn teksten meezongen!

Kim Janssen interview - Foto: Laura Rosierse

Foto: Laura Rosierse

“Tof om je eigen album in handen te hebben”

Hoe belangrijk is het uitbrengen van fysieke muziek eigenlijk nog? “Ik vind het eigenlijk net zo tof als mensen mijn muziek via Spotify luisteren dan als ze mijn cd kopen, maar om je eigen album in handen te hebben is wel een stuk toffer dan je Spotify-pagina bekijken.”

“Het is ontiegelijk tof als je ineens voor een volle tent staat”

Je hebt Best Kept Secret gehad en Lowlands staat nog op de planning, wat wil je nog meer?! “De festivals zijn tof, maar ik kijk nu heel erg uit naar mijn clubtour in oktober. We gaan naar venues waar ik zelf heel vaak als bezoeker kwam en dat is heel tof.”

Als je moest kiezen, zou je dan liever op een festival staan of een clubshow doen? “Dat is een hele goede… Ik denk niet dat ik daar een keuze tussen kan maken. Bij een clubshow komen mensen alleen voor jou en bij een festival is het ontiegelijk tof als je ineens voor een volle tent staat.” Spelen voor radio of spelen voor televisie? “Dan ga ik toch voor televisie. Het is altijd spannend omdat je in een korte tijd eigenlijk alles goed moet doen. De druk is hoog!”

Fruit of fastfood? “Haha… Fastfood!”

Clubtour

Wil jij Kim Janssen graag live zien? Dat kan! Kim staat aankomend najaar in de onderstaande zalen:

  • 5 oktober: De Spot, Middelburg
  • 6 oktober: Altstadt, Eindhoven
  • 11 oktober: Rotown, Rotterdam
  • 12 oktober: Vera, Groningen
  • 15 oktober: Paradiso Noord, Amsterdam

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Interviews · Kim Janssen Nieuws