Live review: Dinosaur Jr. knalt in Paradiso Amsterdam

Geschreven door op 15 juni 2017 om 16:10
Dinosaur Jr. - Fotograaf: Fernando Messino | Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

De Amerikaanse noiserockband Dinosaur Jr. stond op woensdag 14 juni in Paradiso. Artiesten Nieuws was er bij en doet verslag!

Dinosaur Jr. in Paradiso

Een gevulde zaal voor Dinosaur Jr., woensdagavond 14 juni in Paradiso. De zaal staat vol met publiek van vele generaties: zowel de oude garde als veel jongeren zijn massaal aanwezig.

De rockers beginnen hun set met de track ‘Thumb’. Direct blijkt dat de band er met de jaren zeker niet minder op geworden is. Sterker nog, bij de eerste solo van frontman en gitarist Joseph Mascis weten we het zeker: de band is er alleen maar beter op geworden!

Bassist gaat heerlijk uit zijn plaat

Er hangt in het eerste deel van de set een tamme, relaxte sfeer in de zaal. Het publiek staat rustig en gemoedelijk te headbangen. De band gaat al 33 jaar mee en zijn inmiddels al oude rotten in het vak, dus sprake van een intense en shockende stageperformance is er niet. En dat is natuurlijk helemaal niet gek. Toch is bassist Lou Barlow vrijwel de gehele avond een uitzondering op de regel. Hij ging heerlijk uit zijn plaat.

Halverwege de set, toen het nummer ‘Feel the Pain’ aanbrak, werd het wat wilder in de zaal. Een groepje jongeren rechts achterin de zaal startte, uiteraard, een kleine moshpit.

Verbazingwekkende solo

De mannen spelen de rest van de show aan een stuk door, zonder veel interactie met het publiek te maken. De meest in het oog springende elementen van de show zijn de spacey backdrop achter de band en de kleine moshpits, die ook tegen het einde van de show opnieuw de kop op steken.

Dinosaur Jr. eindigt zijn set met een lange en verbazingwekkende solo. Frontman Mascis laat nog maar eens zien waarom hij zijn eigen custom gitaar heeft! Al met al geeft de Amerikaanse noiserockband een meer dan prima en degelijke show weg in het Amsterdamse poppodium.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.