Iron Maiden: Book Of Souls World Tour – Een heavy metal show op z’n best

Geschreven door op 14 april 2016 om 17:19

Iron Maiden is momenteel op tour ter support van hun nieuwste album The Book of Souls. Op woensdag 8 juni staat de heavy metalgroep in het GelreDome! Wat kunnen we verwachten van de legendarische band?

Iron Maiden: Book Of Souls World Tour

Iron Maiden begon hun Book of Souls World Tour afgelopen februari in Florida. Nog een paar maanden en de legendarische Britse heavy metalband stopt dan ook in Nederland. Wat kunnen we eigenlijk verwachten van het legendarische zestal?

Veertig jaar. Dat is hoelang Iron Maiden al bezig is de wereld te veroveren met hun legendarische muziek. Maar na deze veertig jaar lang rocken, is er dan niet een klein beetje slijtage te zien op het podium? Verre van: Iron Maiden is nog steeds een van de meest overtuigende en energieke bands om op de bühne te aanschouwen. Een indrukwekkend decor mag het effect dan wel versterken, maar haal dat decor weg en er blijft nog steeds een show staan waar je U tegen zegt.

Wat kunnen we nog meer verwachten? Een uitgebreid  en herkenbaar decor en podiumontwerp, compleet met veranderende backdrops, een enorme lopende Eddie en nog veel meer indrukwekkende podiumelementen.

Een complete setlist met zowel nieuwe nummers als legendarische klassiekers en een niveau aan energie en atleticiteit die je nooit zou verwachten van een ruim veertig jaar oude band. Vooral frontman Bruce Dickinson heeft een ongekende hoeveelheid energie die hij de complete setlist vasthoudt. Hij rent als een bezetene over het podium, springt over van alles heen, doet high-kicks en weet erg goed hoe hij met een microfoonstand moet omgaan.

Hetzelfde geldt uiteraard voor de rest van de band. De mannen, inmiddels rond de 60, blijken nog steeds evenveel energie in zich te hebben als tijdens de hoogtijdagen in de 80’s en 90’s.

Wanneer je al deze ongelofelijke elementen in een onthutsend en meeslepend concert gooit, krijg je echt een weergaloze live-ervaring! Al met al, mocht je nog twijfelen om naar de show te gaan in het GelreDome: ons advies is om geen moment te twijfelen en gewoon te gaan!

Iron Maiden Tickets

Mocht je nog Iron Maiden tickets zoeken: dan heb je geluk! Het concert is nog steeds niet uitverkocht. Maar aangezien de concertdatum steeds dichterbij komt is dat risico uiteraard wel aanwezig. Kaarten zijn al geruime tijd in de verkoop en zijn te verkrijgen via de Nederlandse website van Ticketmaster. Zien we jou 8 juni in de GelreDome?

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.