Wat vind jij van het nieuwe album van Jett Rebel?

Geschreven door op 23 januari 2016 om 16:26
Jett Rebel - Foto: Oscar Anjewierden - Flickr (CC BY-ND 2.0)

Gisteren bracht Jett Rebel zijn nieuwe album ‘Truck’ uit. “Ik begrijp ook wel dat dit een commerciële zelfmoord kan worden, maar ik ben niet op zoek naar hitjes.”

Nieuwe album ‘Truck’

Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel, bracht gisteren zijn nieuwe album ‘Truck’ uit. Het album bestaat uit maar liefst 26 nummers die tegen alle regels van de huidige popmuziek in gaan. “Er zijn tegenwoordig zo veel bands die muziek maken die precies klinkt zoals de massa het wil horen. Deze bands passen hun muziek aan, om groter te kunnen worden. Ik doe dat niet, ik kan dat niet, ik maak wat ik zélf wil en ik ben fucking dankbaar dat er een publiek is dat mij deze vrijheid geeft. Dank jullie wel, ik ben fucking gelukkig!”

Tip: hier kun je het nieuwe album ‘Truck’ kopen.

Drijfveer van Jett Rebel

“Geld moet nooit een drijfveer zijn om muziek te gaan maken. Elke muzikant die dat denkt, kan beter een bank overvallen. Mijn drijfveer achter deze plaat is dat ik dit wilde maken, omdat ik dit wilde maken. Het is wat het is. Ik heb alles zelf ingespeeld en opgenomen, alleen deze keer met slechts een 4-track cassette recorder. Het is wat het is. Het zal even wennen zijn misschien. Ik begrijp ook wel dat dit een commerciële zelfmoord kan worden, maar ik ben dan ook niet op zoek naar hitjes. Ik wil de muziek maken die ik wil, lekker live spelen en vrij leven. Dat hoor je op dit album terug.”

Een drieluik

Truck is niet zomaar een nieuwe Jett Rebel plaat, maar deel 1 van een drieluik. Wanneer de volgende twee albums komen zal binnenkort bekend worden gemaakt, hij verwacht ze wel beiden in 2016.

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Albumreleases · Artiesten · Jett Rebel Nieuws · Nieuws