Eerste soloalbum Liam Gallagher wordt “tegengeluid tegen alle bullshit”

Geschreven door op 26 mei 2017 om 11:53
Liam Gallagher - Alexander Frick - Bron: Wikimedia Commons

Het nieuwe album van Liam Gallagher wordt een “tegengeluid tegen alle bullshit”, aldus de oud-Oasis zanger. Gallagher sprak onlangs over zijn opkomende plaat en de staat van de hedendaagse muziekwereld.

Liam Gallagher: “Soloalbum als tegengeluid”

Liam Gallagher heeft zich tegenover het Britse magazine ‘Evening Standard Magazine’ uitgelaten over zijn eerste opkomende soloalbum. De oud-Oasis frontman zegt dat zijn debuutplaat, getiteld ‘As You Were’, een tegengeluid is tegenover alle “bullshit” van de hedendaagse popmuziek. Daarbij richt de zanger zijn pijlen voor de verandering niet op broer Noel Gallagher, maar op Adele, Ed Sheeran en de staat van de gitaarmuziek van tegenwoordig.

“Ze verwoesten de muziek”

“Of dit album een succes wordt of niet, een of andere kl**tzak moet alle bullshit tegen gaan en ik ben die f*cking man. Of het nu Adele of Ed Sheeran is, ze interesseren me geen reet, maar de helft van alle bands die zichzelf ‘gitaarbands’ noemen doen er aan mee. Ze verwoesten de muziek,” aldus de uitgesproken zanger.

Liam vervolgt: “Deze kl**tzakken komen er gewoon mee weg. Je kunt tegenwoordig een gitaarband niet meer van een popband onderscheiden. Ze gaan naar dezelfde feestjes, gaan allemaal met elkaar om, drinken uit dezelfde bekers, eten in dezelfde restaurants en, als ik het mag zeggen, iedereen ziet er hetzelfde uit. Iemand moet daar tegenin gaan en ik ben er om dat te doen.”

Liam Gallagher op Pinkpop

Wie benieuwd is naar het ’tegengeluid’ van de oud-Oasis en Beady Eye zanger, kan in juni op Pinkpop terecht. Op maandag 5 juni staat Liam op het podium in Landgraaf, voor zijn eerste Nederlandse solo optreden.

Bron: NME

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Liam Gallagher Nieuws · Nieuws