Naamsverandering Amsterdam ArenA: grote acts voortaan in Johan Cruijff ArenA

Geschreven door op 26 april 2017 om 10:09
Johan Cruijff ArenA - fotocredits: Janericloebe (Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0)

De Amsterdam ArenA krijgt een nieuwe naam! Het grootste voetbalstadion van Nederland, waar regelmatig ook grote concerten plaatsvinden, gaat de Johan Cruijff ArenA heten!

Amsterdam ArenA wordt Johan Cruijff ArenA

Het nieuws hing al maanden in de lucht, maar de kogel is door de kerk! De grootste artiesten ter wereld staan in de toekomst niet meer in de Amsterdam ArenA, maar de Johan Cruijff ArenA! Op 25 april werd een licentieovereenkomst getekend door het bestuur van de ArenA, de gemeente Amsterdam en voetbalclub Ajax. Binnen zes maanden wordt het contract definitief voorgelegd aan de gemeenteraad, waarna het stadion de naam van Nederlands beste voetballer ooit gaat dragen.

Artiesten in de Amsterdam ArenA

De ArenA is al sinds haar opening niet alleen het toneel van Ajax en het Nederlands Elftal, ook menig groot artiest heeft opgetreden in het kolossale stadion! Zo stonden de afgelopen twintig jaar onder meer AC/DCThe Rolling StonesMichael JacksonDavid BowieMetallicaColplay en Muse op het podium van de ArenA. Op 29 en 30 juli reist U2 af naar Nederland voor een show in het Amsterdamse stadion.

Bron: Ajax.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Johan Cruijff ArenA Nieuws · Nieuws · Venues