Van Beauty and the Beast tot Tarzan: Top 10 Disney tracks!

Geschreven door op 12 april 2017 om 11:15

We zijn er allemaal wel mee opgegroeid: Disney films en liedjes! Van de liedjes van Beauty and the Beast tot die van Tarzan, de nummers zijn stuk voor stuk uniek. Artiesten Nieuws heeft 10 van de mooiste, bekendste en meest succesvolle Disney songs op een rijtje gezet!

10. ‘Under the Sea’ – The Little Mermaid

Dit nummer, gezongen door Samuel E. Wright, werd uitgebracht in 1989. Het won de Academy Award voor het ‘Beste Originele Nummer’ in 1989 en ook nog de Grammy Award voor ‘Best Song Written for Visual Media’ in 1991!


9. ‘Colors of the Wind’ – Pocahontas

Oorspronkelijk werd deze theme song gezongen door actrice en zangeres Judy Kuhn in haar rol als Pocahontas. Echter werd de cover van Vanessa Williams uitgebracht als de eerste single van de soundtrack van de film, op 23 maart 1995.


8. ‘I Wan’na Be Like You’ – The Jungle Book

Naast dat deze song natuurlijk bekend is geworden door de film The Jungle Book, werd het nummer ook een aantal keer gecoverd door bijvoorbeeld de Jonas Brothers en Robbie Williams.


 7. ‘You’ll Be In My Heart’ – Tarzan

Het nummer, gezongen door Phil Collins en uitgebracht in 1999, heeft maar liefst twee grote prijzen gewonnen! Zowel de Oscar voor ‘Beste Originele Nummer’ en de Golden Globe voor ‘Beste Originele nummer’ zijn met deze song gewonnen!


6. ‘Can You Feel The Love Tonight’ – The Lion King

Naast dat Elton John deze song heeft gezongen, is hij ook door hem geschreven met de hulp van tekstschrijver Tim Rice!


5. ‘Circle of Life’ – The Lion King

Ook deze track is gezongen door Elton John en werd in 1995 genomineerd voor de Academy Award voor ‘Beste Originele Nummer’.


4. ‘Beauty and the Beast’ – Beauty and the Beast

De commerciële pop versie van dit nummer werd gezongen door Céline Dion, maar de filmversie gezongen door Angela Lansbury is net zo mooi!


3. ‘Let It Go’ –  Frozen

Dit liedje, gezongen door Idina Menzel, won in 2014 de Oscar voor ‘Best Song’!


2. ‘A Whole New World’ – Aladdin

Dit nummer is gezongen door Brad Kane en Lea Salonga en naast het feit dat dit misschien wel een van de meest romantische Disney songs is, heeft deze track ook de Oscar voor ‘Best Original Song’ gewonnen in 1993!


1. ‘When You Wish Upon a Star’ – Pinocchio

Dit nummer uit 1940, gezongen door Cliff Edwards, is uitgegroeid tot misschien wel het bekendste Disney nummer. Het word zelfs gebruikt tijdens de parades in het park en tijdens Disney-cruises!

Bron: YouTube

Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Tien donderende nummers om het onweer mee door te komen Code oranje! Zware onweersbuien trekken vandaag over ons land heen. Om het noodweer door te komen zet Artiesten Nieuws tien donderende nummers voor je...
Demi Lovato en DJ Khaled nemen nummer voor nieuwe Disneyfilm op Demi Lovato en DJ Khaled maakten eerder bekend samen door Noord-Amerika te touren. Nu maken de artiesten bekend een track voor de Disneyfilm 'A Wrinkl...
Tien nummers om de zware storm mee door te komen! Nederland gaat gebukt onder één van de zwaarste stormen van de afgelopen decennia. Het KNMI raadt iedereen aan om vooral binnen te blijven. Daarom heb...
Beyoncé en Elton John werken samen aan muziek nieuwe Lion King Film Geruchten gaan dat Beyoncé en Elton John de studio zijn ingedoken. De artiesten werken samen aan nieuwe versies van de klassieke Lion King hits....
Beyoncé best verdienende vrouwelijke artiest van 2017 Beyoncé is de vrouwelijke artiest die het afgelopen jaar het meest heeft verdiend. De zangeres ontving in 2017 maar liefst 105 miljoen dollar (omgerek...
Top 10 best betaalde Hip Hop artiesten wereldwijd in 2017 Kijk hier wie er bij de top 10 best betaalde Hip Hop artiesten horen en hoe zij hun vermogen bij elkaar hebben geharkt.Top 10 best betaalde Hip ...
Artikel Categorieën:
Disney Nieuws · Fun Content · Lijstjes · Nieuws

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu