Soloalbum Lemmy Kilmister in de maak: “Release eind 2017”

Geschreven door op 30 maart 2017 om 13:46
Lemmy Kilmister (Motörhead) - Foto: Rama - WikiMedia Commons

Goed nieuws voor alle fans van de overleden rock-‘n-roll legende Lemmy Kilmister! Er zit een soloalbum van de iconische bassist aan te komen!

Soloalbum Lemmy Kilmister in de maak

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een soloalbum van de overleden Motörhead-frontman Lemmy Kilmister! Dit onthulde Skew Siskin-gitarist Jim Voxx, die als producer heeft meegewerkt aan de plaat.

Voxx zei in gesprek met de Amerikaanse radiozender MetalTalk Radio het volgende: “We zitten in de laatste fase van het Lemmy soloalbum. Ik weet nog steeds niet wanneer het uitkomt, omdat dat in de handen van het Motörhead management ligt.”

“Release eind 2017”

Voxx verwacht desondanks dat het album eind 2017 uitgebracht zal worden:

“Lemmy heeft veel dingen achtergelaten, er zijn zoveel opnames en dat hebben ze allemaal moeten uitzoeken om verder te gaan. Er is geen haast om het album uit te brengen, dus ik kan me voorstellen dat het tegen het einde van het jaar zal zijn.”

Tien nummers

Jim Voxx vertelt verder dat Lemmy zijn tijd nam tijdens het opnameproces, dat in 2003 startte:

“Het was het totaal tegenovergestelde van zijn werk met Motörhead, omdat hij het in zijn vrije tijd tussen zijn Motörhead werk in moest doen. Stap voor stap kregen we de nummers bij elkaar en we hebben tien nummers.”

Voxx vervolgt: “We hadden verwacht dat het inmiddels al een tijd geleden uitgebracht zou zijn, maar toen Lemmy ziek werd stopten we met werken. Maar de opnames waren allemaal klaar.”

Lemmy Kilmister

We kunnen binnenkort dus een soloalbum van de legendarische Lemmy Kilmister verwachten! De iconische bassist overleed in 2015, vier dagen na zijn verjaardag, aan de gevolgen van kanker. Sindsdien hebben vele grote bands en artiesten een eerbetoon gebracht aan de overleden Motörhead-frontman.

Bron: Loudwire

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.