Guus Meeuwis en Tiësto ereburgers van Brabant

Geschreven door op 23 november 2011 om 14:35
Guus Meeuwis - Fotocredits: Wolf Schouten - CC Flickr (CC BY-NC 2.0)

Noord-Brabant heeft Guus Meeuwis en DJ Tiësto uitgeroepen tot ereburgers. In het provinciehuis kregen de twee artiesten de Erepenning uitgereikt.

Guus Meeuwis en Tiësto ereburgers

Tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis van Noord-Brabant kregen de twee artiesten de Erepenning uitgereikt van Commissaris Win van de Donk. Naast Guus Meeuwis en Tijs Verwest (DJ Tiësto) werd Gerard van Maasakkers ook benoemt tot ereburger.

Van de Donk vertelt: “Tiësto, Guus en Gerard hebben de afgelopen jaren een bijdrage geleverd aan de muzikale wereld van Brabant. Dit hebben ze allemaal op een eigen manier gedaan. Ze hebben aangezet tot een vernieuwing van house, techno, pop en het Brabanste lied.”

DJ Tiësto werd geëerd omdat hij op feesten in Brabant begon met draaien en later uitgroeide tot één van de succesvolste DJ’s wereldwijd. Meeuwis bracht diverse albums uit en gaf uitverkochte concerten in het Philips Stadion, Eindhoven. Tevens heeft hij een ode gebracht aan de provincie met het bekende nummer ‘Brabant’.

Guus Meeuwis – Brabant (Live @ Philips Stadion 2006)

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Tags:
·
Artikel Categorieën:
Artiesten · Guus Meeuwis Nieuws · Nieuws · Tiësto Nieuws