Liverpool viert jubileum ‘Sgt. Pepper’s’ van The Beatles

Geschreven door op 23 maart 2017 om 14:34
The Beatles - Foto: VARA - (Bron: Wikimedia Commons)

De Britse stad Liverpool viert in mei en juni het vijftig jarige bestaan van het album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, van The Beatles.

Liverpool viert feest voor The Beatles

Het bekende album van The Beatles werd wereldwijd miljoenen keren verkocht. In de stad worden in mei en juni verschillende activiteiten georganiseerd die verwijzen naar songtitels van het album. Waarom Liverpool? Niet alleen werd de band opgericht in de stad, ook bandleden Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr komen er vandaan.

Wat kan je verwachten tijdens de viering

Lokale en internationale artiesten en kunstenaars werken mee aan het project. Zo zijn er dansvoorstellingen, wordt er een grote muurschildering gemaakt en treden er enkele Indiase muzikanten op. Ook cabaret kan niet missen en verder zingen 64 verschillende koren samen het nummer When I’m Sixty Four. Dit tijdens het grote sing-along evenement.

De viering begint op 25 mei en loopt tot 9 juni. De meeste evenementen vinden plaats op de laatste dag. Zo hebben bijna alle theaters een speciale ochtendvoorstelling. Zo willen ze de track Good Morning, Good Morning symboliseren. Wat de burgemeester van de stad wilt bereiken? Heel simpel. De stad en de plekken die The Beatles hebben geïnspireerd in het zonnetje zetten.

Bron: nu.nl

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Nieuws · The Beatles Nieuws