Legendarische jazzgitarist Pat Metheny naar TivoliVredenburg

Geschreven door op 3 maart 2017 om 11:46
Pat Metheny - Fotograaf R. Steven Rainwater (CC BY-SA 2.0)

De legendarische jazzgitarist Pat Metheny komt naar Nederland! Op 7 november komt de 62-jarige gitarist samen met een trio aan topmuzikanten naar TivoliVredenburg.

An Evening With Pat Metheny

De Amerikaanse jazzgitarist Pat Metheny komt naar Utrecht! De legendarische Amerikaan wordt dit jaar al 63, maar laat zich hierdoor absoluut niet afstoppen! Op 7 november staat de gitarist samen met drummer Antonio Sánchez, bassiste Linda Oh en toetsenist Gwilym Simcock in TivoliVredenburg. Wat het publiek kan verwachten bij zijn show blijft een verrassing:

“Het kan van alles zijn. Ik heb al wat nieuwe muziek geschreven, geïnspireerd door de gedachte aan deze presentatie. Maar ik kan me ook indenken een avond lang alleen maar oude muziek te spelen, of zelfs hele albums. Ik hou van het idee om alle opties open te houden.”

Tickets An Evening With Pat Metheny

Kaarten voor de show van Pat Metheny zijn verkrijgbaar via de volgende verkoopkanalen:

Primair:

Kaarten

Secundair:

Kaarten

Pat Metheny

Patrick Bruce Methany werd in 1954 geboren in Lee’s Summit, Missouri. Dat Metheny een uitzonderlijk talent was, werd al snel duidelijk. Op 18-jarige leeftijd was hij de jongste docent aan de Universiteit van Miami. Op 21-jarige leeftijd vergaarde hij zijn eerste bekendheid met het, in samenwerking met Jaco Pastorius opgenomen album: ‘Bright Size Life’. In 1985 behaalde de gitarist een enorme wereldhit samen met David Bowie, met het nummer ‘This Is Not America’.

Dat de stijl van Pat Metheny niet voor één gat te vangen is, blijkt wel uit het feit dat de gitarist Grammy’s heeft gewonnen in maar liefst tien verschillende categorieën. In het gitaarspel van Metheny komt voornamelijk de jazz-stijl naar voren, maar daarnaast zijn ook folk- en klassieke stijlen veelvuldig te horen.

Bron: TivoliVredenburg

 

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.