Vijf artiesten die net even wat andere muziek maken dan je bent gewend

Geschreven door op 21 november 2016 om 13:55

In muziek kun je zo creatief zijn als je wil. Heb jij ook genoeg van al die singer-songwriters en standaard elektronische plaatjes? Waag je dan eens aan iets nieuws. Dit lijstje kan je daarbij helpen.

1. Flip Noorman

Oké, Flip is een singer-songwriter, maar niet een zoals we er al honderden kennen. Deze man schrijft poëtische teksten en zet deze op vrij eenvoudige gitaar- of banjoakkoorden, of op dreigend gedram. Zijn teksten klinken vaak kwaadaardig en hij neemt geen blad voor de mond. Niet schrikken als je iets hoort over een baby met afgehakte duimen of dat er niks zo democratisch is als groepsverkrachting. Romantisch, hè?

YouTube player

2. SKIP&DIE

De muziek van deze band is lastig in een genre te stoppen. Het klinkt niet zoals iets dat je al kent. In hun nummers stoppen ze veel bas, ritmes waar je de heupen op rond kan laten draaien en vooral veel zomerse klanken. Het heeft een bepaald zweefteef-gehalte en klinkt futuristisch. Luister zelf maar.

YouTube player

3. Swim Deep

De heren van Swim Deep maken muziek om lekker bij weg te dromen. Ze gebruiken veel synthesizers en de stem van zanger Austin Williams klinkt als een kussen met de zachtste veertjes die er te vinden zijn. Ze beschrijven zichzelf als indie-rockers en dat klopt zeker, maar dan wel indie-rockers die het bij vage tonen houden.

YouTube player

4. La Dispute

Genoeg gezweefd. We stappen over naar muziek met veel gitaar en geschreeuw. De instrumentale kant van La Dispute klinkt als een vrij normale post-hardcoreband. Het zijn de vocalen die deze band apart maakt. De stem van Jordan Dreyer klinkt ruw en vol emotie zowel in zijn zang als zijn grunts. De vocalen zijn dan ook een heel karakteristiek deel van deze band.

YouTube player

5. The Qemists

De artiesten van The Qemists waren begonnen als een rockband maar wilden ook iets met hun liefde voor drum ’n bass doen. Dat is ze gelukt. De muziek van The Qemists heeft dan ook als enige overeenkomst de up-tempo beats. Verder experimenteren ze met andere genres zoals rock, rap, reggeaton en dubstep. In de meeste nummers hebben ze ook meer vocalen dan bij een gemiddelde drum ’n bass-artiest, maar bij dit voorbeeldje zijn er geen vocalen.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.

Manoek Lambregts

Manoek Lambregts, Redacteur bij Artiesten Nieuws
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Fun Content · Lijstjes