Top 5 nummers om te luisteren tijdens de Amerikaanse verkiezingen

Geschreven door op 7 november 2016 om 16:05
American flag - Foto: Fred Seibert - Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Morgen is het zover: dan vinden de Amerikaanse verkiezingen plaats en komen we eindelijk te weten of Hillary Clinton of Donald Trump zich de nieuwe president van de VS mag noemen. Voor diegenen die het circus nu al wel een beetje zat zijn, bieden deze nummers mogelijk uitkomst.

5. NOFX – Idiots Are Taking Over

De punkrock-veteranen van NOFX hebben hun politieke overtuigingen nooit onder stoelen of banken gestoken. Op hun album The War on Errorism, dat uitkwam in de aanloop naar de verkiezingen van 2003, leverde de band met name een hoop kritiek op de toenmalige president George W. Bush. Op het nummer Idiots Are Taking Over uit frontman Fat Mike zijn frustratie over de algemene staat van zijn vaderland op zijn bekende humoristische wijze.

YouTube player

4. Sum 41 – March of the Dogs

Op Underclass Hero, een van de minder bekende albums van Sum 41, staan verschillende nummers met een politiek tintje. Vooral het lied March of the Dogs is uiterst kritisch te noemen. Het feit dat de bandleden in dit nummer openlijk de Amerikaanse overheid bekritiseren terwijl zij zelf uit Canada komen, werd ze echter niet in dank afgenomen door een hoop fans uit de VS…

YouTube player

3. Flobots – Handlebars

In 2008 scoorde Flobots een radiohit met Handlebars. In deze single van het album Fight With Tools gaat de Amerikaanse alternatieve hiphopband op poëtische wijze in op de destructieve neigingen van de mens en de zwarte kanten van de moderne westerse maatschappij. Het zijn thema’s die ook in de rest van de discografie van de toch wat ondergewaardeerde groep voorkomen, en die zeker nog altijd relevant zijn.

YouTube player

2. Anti-Flag – Turncoat

Ook de mannen van punkband Anti-Flag hebben een hoop ervaring met het schrijven van boze politiek getinte nummers. Een van de grootste klassiekers uit hun discografie is het nummer Turncoat van The Terror State, dat ook in de regeerperiode van Bush jr. werd uitgebracht.

YouTube player

1. Green Day – American Idiot

Green Day en het nummer American Idiot behoeven eigenlijk geen introductie meer. Het gelijknamige album uit 2004 behoort samen met Dookie uit 1994 tot het bekendste en meest succesvolle werk van de wereldberoemde band. American Idiot is nog altijd het perfecte lied voor iedereen die eventjes klaar is met de wat absurdere kanten van de Amerikaanse maatschappij.

YouTube player

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes