Nieuwe band: Melonhead, britgrunge uit Utrecht

Geschreven door op 7 november 2016 om 17:16

Het is donderdagavond, mijn weekend is al van start en ik sta met veertig man in het warme en kleine zaaltje van de dB’s in Utrecht Zuilen. Club 3voor12 presenteert vanavond drie veelbelovende bands waaronder alternatieve rockband Melonhead.

Melonhead

De jongens van Melonhead hebben nog geen tien shows gespeeld, maar de energie die van het podium spat en het samenspel van het viertal doen vermoeden dat ze al jaren op de planken staan. Frontman Siep van Rijswijk zorgt voor de eindeloze energie op het podium. Hij wordt daarin versterkt door bassist Alec Todd, gitarist Michiel Kemper en drummer Boris Manintveld. Het viertal laat zich inspireren door onder andere Oasis en Nirvana. Misschien niet de meest voor de hand liggende combo, maar duidelijk terug te horen in onder andere It’s Alright.

Debuutalbum

Op het dak van een oud kantoorpand in Hilversum schoten ze eind oktober hun eerste videoclip voor bovengenoemde single die eind december uitkomt. Eind januari zal de debuutplaat worden uitgebracht, hoogstwaarschijnlijk in thuisbasis Utrecht. De plaat zal opmerkelijk genoeg My Favorite Record gaan heten. Gaat deze opkomende alternatieve rockformatie die titel waar maken?

Wil je Melonhead zelf live zien? Dat kan bijvoorbeeld op vrijdag 11 november in De Speeltuin, Breda, zondag 29 januari in Hedon, Zwolle en donderdag 14 april op Hipfest in Scheveningen

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten