Taylor Swift is best verdienende zangeres van 2016

Geschreven door op 3 november 2016 om 10:32
Taylor Swift - Foto: Uncertaint | Wikimedia Commons

Taylor Swift is de best verdienende vrouw in de muziekindustrie van 2016. Daarmee laat ze andere beroemdheden als Adele en Madonna achter zich.

‘1989’ Tour

Met 170 miljoen dollar (ongeveer 153 miljoen euro) aan inkomsten afgelopen laat de 26-jarige zangeres andere grote sterren ver achter zich. Taylor Swift bracht het geld vooral in het laatje met haar wereldtour 1989, voor het gelijknamige Grammy-winnende album. Daarnaast verdiende ze goed aan de verkoop van haar albums en aan verschillende sponsordeals met grote bedrijven. De jaarlijkse lijst werd gepubliceerd door zakenblad Forbes.

Top vijf

Adele, Madonna, Rihanna en Beyoncé maken de top vijf af, maar komen niet eens in de buurt van het inkomen van Taylor Swift. Met 80,5 miljoen dollar aan inkomsten verdiende Adele, de nummer twee op de lijst, nog niet eens de helft van wat de Shake It Off-zangeres verdiende afgelopen jaar. Deze goed verdienende vrouwen hebben overigens ook niets te klagen. Zelfs Beyoncé op de vijfde plek was nog goed voor 54 miljoen dollar.

Bron: Forbes

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Nieuws · Taylor Swift Nieuws