Elton John kondigt zijn afscheid aan!

Geschreven door op 20 september 2016 om 10:59

Slecht nieuws voor Elton John fans! Hij stopt ermee! 

Teleurgesteld

Elton John is van plan per direct te stoppen. Dit omdat hij teleurgesteld is over de verkoopcijfers van zijn albums. Hij denkt dat het komt omdat fans al heel veel albums in hun bezit hebben. Elton verkocht meer dan 300 miljoen albums. “Ik hou van muziek maken en spelen. Ik hou er nog steeds van om ze te maken, maar nu is er iemand anders aan de beurt,” zegt hij tegen Express. De zanger maakte het nieuws bekent tijdens een concert in Amerika. Hij vertelde de fans dat dit het laatste album is geweest.

Nooit zo goed als nu

Elton wil de microfoon doorgeven aan de jongere generatie, maar niet omdat hij het niet meer kan. Volgens hem is zijn stem de afgelopen jaren alleen maar beter geworden. “Ik denk dat ik nog nooit zo goed heb gezongen als nu.”

Elton John

De zanger won 6 Grammy Awards, een Golden Globe en een Tony Award. Ook zorgde hij ervoor dat de piano populair bleef binnen de rock-‘n-roll. In 1986 ging de zanger onder het mes voor een keeloperatie. Er was toen veel te doen over zijn seksuele geaardheid. Tijdens de jaren zeventig noemde hij zichzelf biseksueel. Nadat hij in 1988 scheidde van zijn toenmalige vrouw Renate Blauel verklaarde hij zichzelf homoseksueel. In 1994 werd hij toegelaten tot de Rock and Roll Hall of Fame. In 1975 kreeg de zanger al een ster op de Walk of Fame in Hollywood. In 1998 sloeg koningin Elizabeth hem tot ridder voor al zijn liefdadigheidswerk. Sindsdien mag hij zichzelf ‘Sir Elton John’ noemen. Hij leverde bijvoorbeeld een grote bijdrage aan de strijd tegen aids, waarvoor hij in 1992 de Elton John AIDS foundation oprichtte.

Kaarten concert in Nederland

Op 22 november komt Elton John nog naar Nederland. Kaarten zijn nog beschikbaar en onder andere verkrijgbaar via Ticketmaster!

Luister hier naar Orginal Sin van het album  Songs From The West Coast :

 

YouTube player

Bron: Telegraaf

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Aankondigingen · Artiesten · Elton John Nieuws · Nieuws