Douwe Bob krijgt flinke geldboete na bedreigen ziekenhuispersoneel

Geschreven door op 21 maart 2019 om 16:27
Douwe bob - foto: albim olsson - (Wimikedia Commons)

Douwe Bob zit in de problemen! De Amsterdamse zanger heeft een fikse geldboete gekregen wegens het bedreigen van de beveiliging in een ziekenhuis.

Douwe Bob krijgt geldboete

Slecht nieuws voor Douwe Bob… De Eurovisiesongfestival-zanger heeft een hoge geldboete te pakken! Op vrijdag 2 november heeft de muzikant volgens de rechter twee beveiligers van het Amsterdamse OLVG ziekenhuis bedreigd. Dit zou zijn gebeurd nadat hij onder invloed van alcohol zijn zieke vriendin naar het ziekenhuis had gebracht. Naar eigen zeggen was de Amsterdammer in paniek en dacht hij niet na voordat hij in zijn Birò (brommobiel) stapte. Op Facebook plaatste Douwe Bob een bericht waarin hij laat weten dat hij zich schaamt voor de gebeurtenis:

Straf

De officier van justitie eiste in de eerste instantie een rijverbod van vier maanden en een werkstraf van veertig uur. De aanklager vond dat de artiest zijn Biro had moeten laten staan, maar had begrip voor de situatie waarin de muzikant verkeerde. Advocaat Juriaan de Vries was van mening dat de fysieke toestand van Douwe’s partner zijn gedrag op dat moment bepaalde. De Vries pleitte daarom voor het verminderen van de straf en die tot een geldboete te beperken: “Hij beseft dat hij beter een taxi of ambulance had kunnen bellen, maar zag op dat moment geen andere uitweg.” 

De dag na het incident bracht de zanger bloemen naar het ziekenhuis. Door deze, volgens de rechter, oprechte spijtgetuigenis wist de zanger onder een werkstraf uit te komen.

 

Bronnen: Facebook, Parool

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Artikel Categorieën:
Artiesten · Douwe Bob Nieuws · Nieuws · Roddels