Against Me! brengt nieuw album ‘Shape Shift With Me’ uit

Geschreven door op 15 september 2016 om 18:49

Op 16 september komt het nieuwe album van Against Me! uit. De nieuwe plaat van de punkrock-band heet ‘Shape Shift With Me’.

Album nummer 7

Shape Shift With Me is alweer het zevende studioalbum van Against Me!. De Amerikaanse punkrockers schreven het nieuwe album de afgelopen twee jaar tijdens en tussen het touren door.

Underground en commercie

Against Me! bracht in 2002 hun eerste album uit, Reinventing Axl Rose, die vol stond met harde punkrock- en folkpunk-songs waarop te horen is dat de groep het schrijven van uiterst kritische politieke teksten niet schuwde. In de jaren daarna volgde al snel meer albums die door vele punkrock-fans nog altijd worden geliefd.

In 2007 besloot Against Me! over te stappen naar een groot recordlabel Op de cd New Wave uit hetzelfde jaar en op White Crosses uit 2010 sloeg de band bovendien een iets andere weg in op muzikaal gebied: er werd gekozen voor een minder rauw en toegankelijker rockgeluid. Ook liet zangeres Laura Jane Grace in het lied I Was a Teenage Anarchist uit 2010 weten dat ze niet langer geloofde in alle politieke overtuigingen uit haar jeugd. Dit alles kwam de band op een hoop kritiek te staan van een groep fans van het eerste uur.

Een nieuw begin

In 2012 kwam Against Me! echter om een compleet andere reden in de schijnwerpers te staan. Frontvrouw Laura Jane Grace, die voorheen door het leven ging als Tom Gabel, kwam namelijk uit de kast als transgender. Op Transgender Dysphoria Blues spreekt ze openlijk over haar verleden, haar transitie en de moeilijkheden die daarbij kwamen kijken. Dit bijzondere album, dat in 2014 werd uitgebracht op het recordlabel van de band zelf, werd door door velen geprezen. Nu is het dus echter alweer tijd voor de opvolger van deze plaat. De afgelopen maanden kwamen er al een paar nieuwe nummers uit, maar nu is Shape Shift With Me dus in zijn volledigheid verkrijgbaar!

YouTube player

(Het album is o.a. te bestellen via bol.com: cd / lp)

Foutje gezien? Mail de redactie.​

Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.