Einstürzende Neubauten voor ‘greatest hits’ concert naar Haarlem

Geschreven door op 9 juni 2016 om 14:49
Blixa Bargeld - Fotograaf: John Georgiou | Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

Einstürzende Neubauten komt naar Nederland! Op 19 januari geeft de Duitse band een exclusieve show in Patronaat in Haarlem.

Blixa Bargeld - Fotograaf: John Georgiou | Flickr

Blixa Bargeld – Fotograaf: John Georgiou | Flickr

Einstürzende Neubauten concert

Einstürzende Neubauten komt voor een optreden naar Nederland. Op donderdag 19 januari zingen de Duitsers hun grootste hits in Patronaat te Haarlem. Met hits bedoelen de bandleden ‘de liedjes die ons het meest raken’. De deuren gaan open om 19:30 uur en de show begint om 20:00 uur.

Einstürzende Neubauten tickets

De voorverkoop begint op vrijdag 10 juni om 10:00 uur. Tickets zijn onder andere verkrijgbaar op de site van Ticketmaster.

Anti-pop

De leadzanger van deze band, Blixa Bargeld, is van 1983 tot 2003 lid geweest van Nick Cave And The Bad Seeds. Daarna hield hij zich weer bezig met Einstürzende Neubauten. De avantgardistische band maakt sinds 1980 muziek die als medicijn dient tegen de conformistische popmuziek.

Dat doen de muzikanten met destructieve teksten en zelfgemaakte instrumenten die voornamelijk bestaan uit oud staal en bouwmateriaal. Hierdoor klinkt de band industrieel en edgy. De originele sound van de Duitse groep heeft vele populaire bands beïnvloed waaronder Depeche Mode, Nine Inch Nails, Marilyn Manson en Rammstein.

Luister hieronder naar ‘Sabrina‘ van het album ‘Silence Is Sexy‘.

YouTube player

Bron: Patronaat

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Volg Artiestennieuws en blijf altijd op de hoogte van de belangrijkste concertaankondigingen en de leukste muzieknieuwtjes.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.