Koekoek! Deze 7 artiesten zijn helemaal crazy

Geschreven door op 19 april 2016 om 13:53
Michael Jackson - Fotocredits: Francesco - Flickr (CC BY-SA 2.0)

Wat is een artiest dezer dagen zonder een complete, psychologische breakdown? Heel wat zangers en muzikanten hebben over de jaren de meest rare dingen gedaan, die niet meer geclassificeerd kunnen worden als briljant, maar als simpelweg krankzinnig. Daarom hebben wij 7 artiesten voor je op een rijtje gezet die heel wat rare dingen hebben uitgespookt.

1. Britney Spears

Britney Spears heeft een hoop uitgespookt. Ze was letterlijk 55 uur getrouwd met jeugdvriend Jason Alexander, kreeg diverse breakdowns op TV en ging onderbroekloos dansen met Paris Hilton. In 2005 kreeg de popprinses een kindje die ze meteen autorijles gaf. Kort daarna besloot de zangeres geen schoenen meer te dragen in openbare wc’s.

Oh, en natuurlijk scheerde ze haar hele hoofd kaal. Brit Brit is, simpel gezegd, gewoon een beetje gestoord. Oja, en ze moet misschien haar topografie een beetje bijspijkeren: “I get to go to lots of overseas places, like Canada.”

2. Michael Jackson

Jackson woonde op een gegeven moment in een attractiepark compleet met lamas, aapjes en The Elephant’s Man skelet. Noemde z’n kids Prince I en Prince II en liet ze maskers dragen in het openbaar. Verder gooide de King of Pop een hoop geld over de toonbank toen hij een amusement park wilde openen in Polen.

Daarnaast liet hij baby Blanket over het balkon bungelen en gooide hij meer geld neer dan Paul McCartney en Yoko Ono voor de rechten van een Beatles song.

3. Brian Wilson

In de jaren 60 had Wilson zijn eerste kennismaking met drugs. Vanaf  toen is het eigenlijk een beetje de verkeerde kant opgegaan.

In 1970 ontmoette Wilson een aantal jongeren backstage. De artiest introduceerde zichzelf met “Hi! I’m Brian,” waarop een van de jongeren antwoordde met: “We know. We’re your children.

Tegen 1973 was het enige wat Brian Wilson nog deed: slapen, eten en drugs nemen.

4. Ozzy Osbourne

Of all the things I’ve lost, I miss my mind the most.” Niet heel gek, met het afbijten van de hoofdjes van duiven en vleermuizen.

In 1989 was Ozzie op een 5 dagen lange drank streak waarna hij stemmen hoorde. Deze zeiden dat hij zijn vrouw moest vermoorden. Toen de rocker zichzelf even later incheckte in de Betty Ford Clinic, vroeg hij meteen waar de bar was.

Wist je trouwens al dat Ozzy een heus medisch wonder is? Wetenschappers snappen niet hoe het mogelijk is dat de 61-jarige Osbourne al die jaren vol feestjes, drank en drugs heeft overleefd.

5. Ike Turner

Iedereen weet dat Ike 10 jaar lang getrouwd is geweest met Tina Turner. In al die jaren heeft hij haar vooronder zijn controle gehad. Hij heeft haar geslagen, hete koffie over haar heen gegooid, haar lippen gebrand met sigaretten en haar laten optreden terwijl ze ziek en zwanger was.

Oja, daarnaast heeft Mr. Turner 11 miljoen dollar in 30 jaar tijd uitgegeven aan cocaïne.

6. Iggy Pop

In 1975 speelde Iggy met het idee om professioneel te gaan golfen maar in plaats daarvan liet hij zich inchecken in een psychiatrische inrichting.

That says it all, doesn’t it.

7. Jim Morrison

In de jaren 60 nam Morrison iedere drug die hij te pakken kon krijgen. Daarnaast sloeg de artiest liters drank achterover.

Hij trouwde met een heks in New York en het duo dronk elkaars bloed tijdens de ceremonie. Morrison werd op 27-jarige leeftijd dood gevonden in bad.

Foutje gezien? Mail de redactie.​

The following two tabs change content below.
Als ik niet lig te slapen, luister ik naar muziek.
Deel artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.