Vijf ondergewaardeerde Scandinavische metalbands

Geschreven door op 2 november 2017 om 10:44

Het is geen geheim dat veel grote en talentvolle metalbands uit Scandinavië komen. Artiesten Nieuws heeft vijf ondergewaardeerde Scandinavische metal acts op een rijtje gezet!

Vijf ondergewaardeerde Scandinavische metalbands

Zoals veel metalliefhebbers weten, komt een groot deel van de meest talentvolle metalbands uit Scandinavië. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld de roots van één van de bekendere muziekstromen binnen de metal te vinden zijn in Zweden: de zogenoemde Gothenburg metal, of beter bekend als melodic death metal.

Denk bijvoorbeeld eens aan In Flames of At The Gates. In Flames sluit festivals als Graspop Metal Meeting af en ook At The Gates wordt geregeld op indoor festivals als headliner geboekt. Helaas zijn er veel talentvolle bands uit deze regio die deze naamsbekendheid nog niet hebben, terwijl zij dit wel verdienen. Een lijst van vijf underrated Scandinavische metalbands vind je hier!

Avatar (Zweden)

Dat het succes van Avatar de laatste twee jaar in een stroomversnelling zit is vast niet onopgemerkt gebleven. Erg underrated zijn deze Zweedse mannen dan misschien ook niet meer. De heren hebben in 2016 hun laatste album uitgebracht en sindsdien worden ze non-stop geboekt voor festivals en clubshows.

Inmiddels staat er alweer een nieuw album op de planning en wij kunnen niet wachten! Voor hun tour in 2018 spelen zij maar liefst twee keer in ons land: op 13 maart in TivoliVredenburg en op 2 juni op FortaRock. De band bestaat al sinds 2001, dus het wordt ook wel tijd dat zij de aandacht krijgen die ze verdienen.


Sonic Syndicate (Zweden)

Sonic Syndicate is opgericht in 2002 en er hebben sindsdien flink wat wisselingen in de line-up plaatsgevonden. Een deel van de oude bandleden hebben de band The Unguided opgericht. De huidige bezetting van Sonic Syndicate bestaat uit drie heren die vol energie goede liveshows neerzetten. In 2016 zijn zij op tour geweest met Amaranthe, waarna begin 2017 een eigen tour volgde.

De fanbase is flink uitgedund na het uitbrengen van hun laatste album ‘Confessions’, waarin de Zweden een ander pad zijn gaan bewandelen qua muziekstroming. Desondanks is een optreden van de band een ware traktatie, waarin zij hun plezier in het maken van muziek aan de fans kunnen overbrengen. Ook is er na afloop altijd tijd voor een praatje, handtekeningen en selfies. Dus naast goede muzikanten zijn het ook nog eens ontzettend aardige gasten!


Omnium Gatherum (Finland)

Deze Finse band bestaat al sinds 1996 en heeft al voor verschillende bekende bands het voorprogramma verzorgd, zoals Ensiferum, Dark Tranquillity en begin 2017 voor Amon Amarth. In 2016 hebben zij voor het laatst een album uitgebracht en dat klonk zo:


Blowsight (Zweden)

Er is een grote kans dat je nog nooit van deze band gehoord hebt. Of de muziek die deze mannen maken wel binnen de metal-scene past is wellicht nog een discussie punt. Maar dat het lekker klinkt, daar kunnen we het wel over eens worden.

In 2009 hebben zij voor het eerst voet gezet in Nederland met een optreden in het oude Tivoli Oudegracht. Hierna zijn zij nog verschillende keren supportact geweest voor andere bands, waaronder Sonic Syndicate. In 2015 kondigden de heren aan bezig te zijn met een nieuw album. Het wordt nu toch wel tijd dat deze wordt uitgebracht en we getrakteerd worden op nieuwe Blowsight songs!


The Haunted (Zweden)

Ondanks de snoeiharde muziek die The Haunted maakt, de succesvolle optredens op festivals en de jaren dat deze band al mee gaat, vinden hun shows nog steeds plaats in kleine zaaltjes die nauwelijks uitverkocht raken. Zo stonden zij in 2016 nog voor een handjevol mensen in Patronaat te spelen. Onlangs heeft de band nog een nieuw album uitgebracht:

Wie mis jij?

Welke bands zouden er volgens jou ook in dit lijstje thuishoren? Laat het ons weten!

The following two tabs change content below.
Deel artikel:

Plaats hier je reactie:

comments

Lees ook:
Interview Memoremains: de female fronted popmetalband uit Finland Het stikt van de Finse metalbands. Bij het horen over Memoremains vroegen we ons dan ook af of de band niet de zoveelste typische metalband uit Finlan...
Rockband Kayak met tour langs Nederlandse popzalen Rockband Kayak gaat op tour! De Nederlanders gaan vanaf oktober 2018 langs verschillende popzalen door ons land. De band staat onder andere in Hedon e...
WIN: 1×2 combi-tickets voor FortaRock 2018! FortaRock 2018 komt eraan! Op 1 en 2 juni keert het zware festival terug op het Nijmeegse Goffertpark en jij kunt erbij zijn! Artiesten Nieuws mag nam...
Schotse politie ziet heavymetalfans verkeerd aan voor zelfmoordenaars De Schotse politie zette afgelopen weekend een grootschalige reddingsactie op touw na melding dat een groepje kampeerders zelfmoord zou gaan plegen. A...
Tarja en Stratovarius voor dubbelconcert naar TivoliVredenburg Er komt een veelbelovend dubbelconcert aan in Utrecht! Op zondag 7 oktober staan zangeres Tarja en de metalband Stratovarius op de planken van TivoliV...
Halve finales Female Metal Event; de FemME battles 2018 Op zaterdag 21 en zondag 22 april organiseert FemME – Female Metal Event de halve finales van de FemME battles 2018. Deze halve finales worden gehoude...
Artikel Categorieën:
Fun Content · Lijstjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Menu